Spoor van de vrijheid Bekijk groter

Spoor van de vrijheid

Fietsend van Normandië-invasiestrand naar Nederland

9789064557842

Sold out

Van Normandië over Bastogne naar Wageningen langs de Liberationroute.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 160p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Spoor van de Vrijheid is een fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day (6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland. Als eerste worden de invasiestranden in Normandië verkend door middel van een 'vlinderroute' langs memorabele plaatsen uit de 'Slag om Normandië'. De 1147 kilometer van de in 1948 gemarkeerde 'La Voie de la Liberté' verbindt Ste. Mère Eglise (Normandië) met Bastogne in België.
Daarna volgt dit spoor de weg naar Nederland langs de Slag in het Hürtgenwald (Aken), Operatie Market Garden, Operatie Veritable en het Rijnlandoffensief om tot slot te eindigen in Wageningen, de stad der Bevrijding.
De sporen van de Tweede Wereldoorlog vormen de leidraad naar de vele musea, memorabele plaatsen en monumenten langs de route, met tal van genietmomenten en budgettips.
De sporen laten zien dat Vrede en Vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar een leven in vrijheid mag wel met vreugde worden beleefd en de fiets is daarbij een mooi middel  om die vreugde en vrijheid te beleven.

De lengte van de Liberationroute in dit boekje is 1328 km. Om de kilometer is de weg gemarkeerd met een 'borne' - een betonnen of kunststof mijlpaal.
La Voie heeft geen bewegwijzering, dus zonder kaart of GPS-route raak je snel de weg kwijt. Een GPS-track is beschikbaar, gekoppeld aan de mobiele routeviewer-app van RouteYou. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de mobiele app 'Liberationroute Europe'.