Limes fietsroute 1 Bekijk groter

Limes fietsroute 1

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk

9789064557750

Verkrijgbaar

Vierde, herziene druk van deze klassieker. Goed voor een boeiende tocht langs de grenzen van het Romeinse Rijk, van Katwijk naar Regensburg (Donau).

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2017, 4de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 196p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Deel 1: Katwijk - Regensburg (Donau)

In het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een formidabel wereldrijk, waarvan de noordgrens - de Limes - zich uitstrekte vanaf de Noordzee bij Katwijk, langs Rijn en Donau tot aan de Zwarte Zee. Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Dit eerste deel volgt de sporen tot Regensburg aan de Donau, met een uitloop naar Passau aan de Oostenrijkse grens.

De Limes Fietsroute biedt fietsers een handige gids om op aantrekkelijke wijze een groot deel van Europa te doorkruisen. Voor de één vormt dit ca. 1000 kilometer lange traject een uitdagende tocht naar zuid-oostelijke bestemmingen, voor de ander een inspirerende ontdekkingstocht langs een snoer van Romeinse overblijfselen.

Deel 1 van de Limesroute kiest overwegend rustige wegen en fietspaden door rivierdalen. Er komen slechts enkele langere hellingen in voor met als hoogste punt 500 meter. Een alternatief traject door de Taunus biedt liefhebbers echte heuvels. Juist fietsers kunnen genieten van het onderweg zijn en proeven de sfeer van de streek. Ze ontdekken schilderachtige stadjes en sporen uit een roemrucht verleden, van Drusus langs Rheingold en Loreley naar de Nibelungen en Dracula.

4de herziene druk

Auteurs