De groene weg naar de Middellandse Zee - deel 2 Bekijk groter

De groene weg naar de Middellandse Zee - deel 2

Van Marnay naar Stes.-Maries-de-la-Mer

9789064559358

Verkrijgbaar

Deel 2 van de fietsgids die u van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee brengt en daarbij druk verkeer en grote steden mijdt.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Het is mogelijk te fietsen van Nederland via België, Luxemburg en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en daarbij druk verkeer en grote steden te mijden. Deze weg is af te leggen zonder gebruik te maken van de hoge passen van Vogezen, Jura en Alpen. Zo is een fietsroute van ca. 1300 km. ontstaan die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: geheel geasfalteerd. Daarbij bereikt men slechts enkele malen een hoogte van 600 meter. Dit maakt het ook voor vakantiefietsers mogelijk de Middellandse Zee te bereiken zonder zich bovenmatig in te spannen.

Zowel voor fietsers die een wat lager deel van de Ardennen prefereren, als voor degenen die vanaf Orange verder richting Narbonne willen fietsen, zijn er naar keuze alternatieve routes toegevoegd. Liefhebbers kunnen bovendien door het natuurpark van de Camargue weer terugfietsen naar Arles. Wat er aan cultuurschatten onderweg te vinden is staat in deze gids vermeld, maar de nadruk valt op de ongekende stilte van de natuur en het bijna ontbreken van snelverkeer op de uitgekozen wegen en in de dorpen.

De geheel opnieuw bewerkte route is zowel heen als terug beschreven, zodat men ook met bus of trein naar het eindpunt kan reizen en terug naar huis kan fietsen.

De fietsroute bestaat uit twee delen:
Deel 1: van Maastricht naar Marnay (met lager Ardennen- alternatief).
Deel 2: van Marnay naar Stes.Maries-de-la- Mer (met alternatief naar St.Pierre-sur-Mer bij Narbonne).

Dit tweede deel leidt de fietser van Marnay in de Franse Jura naar Stes.-Maries-de-la-Mer aan de Franse Zuidkust. De route klimt even over het Juraplateau om dan af te dalen langs het fraaie dal van de Ain. Na kruising van de Rhône gaat het wisselend op en neer door de departementen Isère en Drôme naar Rochegude even boven de stad Orange. Hier kan men eventueel een ander, verderop gelegen eindpunt aan de Middellandse Zee kiezen: door Gard en Hérault naar Valras-Plage bij de stad Narbonne. De hoofdroute daalt tenslotte verder via Avignon en Arles naar de oneindig vlakke natuurgebieden van de Camargue.