Vélopalise Bekijk groter

Vélopalise

Spoor van de vrijheid

9789064558962

Verkrijgbaar

Fietsend van Normandië invasiestrand naar Nederland. Fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day ( 6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2022, 2de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 166p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

“Spoor van de Vrijheid” is een fietsvriendelijke route die de invasie van D-Day ( 6 juni 1944) verbindt met de Capitulatie op 5 mei 1945 in Nederland .

Eerst worden de invasiestranden in Normandië verkend met een “vlinderroute” langs memorabele plaatsen uit de “slag om Normandië” en maakt  de verbinding met Nederland langs de 1147 kilometer van de in 1948 gemarkeerde weg   ‘Voie de la Liberté’ tot Bastogne (Belgie). Daarna volgt dit spoor de weg naar Nederland langs de Slag in het Hürtgenwald (Aken),  Operatie Market Garden, Operatie Veritable en het Rijnlandoffensief om tot slot te eindigen in Wageningen, de stad der Bevrijding.

De sporen van de Tweede Wereldoorlog vormen de leidraad  naar de vele musea , memorabele plaatsen en monumenten langs de route, met tal van genietmomenten  en budgettips.

De sporen laten zien, dat Vrede en Vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar een leven in Vrijheid mag wel met vreugde beleefd worden en de fiets is daarbij een mooi middel die vreugde en vrijheid te beleven.  Voor de route is een GPS-track beschikbaar en gekoppeld aan de mobiele routeviewer-app van RouteYou. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de mobiele app ‘Liberationroute Europe.