Reitsma's Route naar Rome - deel 2 Bekijk groter

Reitsma's Route naar Rome - deel 2

Garmisch-Partenkirchen - Ferrara via Verona of Venetië

9789064559235

Verkrijgbaar

Deel 2 van een toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome. Dit tweede deel voert van Garmisch-Partenkirchen over de imposante Alpen en de Povlakte naar Ferrara. 6de druk

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2022, 6de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 160p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Reitsma's Route naar Rome beschrijft in 3 delen een toeristische fietsroute van ca. 2150 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. De route maakt zo veel mogelijk gebruik van stille, intieme weggetjes en vrijliggende fietspaden. Zo kunt u ongestoord genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en schilderachtige oude steden.

Dit tweede deel voert van Garmisch-Partenkirchen over de imposante Alpen en de Povlakte naar Ferrara, een prachtige tocht langs onstuimige rivieren en ongenaakbare bergwanden, maar ook langs bloemenrijke weilanden, leuke dorpjes en oude kastelen. Het parcours is zo licht mogelijk gehouden. In de Alpen moet u weliswaar twee bergpassen over, maar die zijn vergeleken met de meeste Alpenpassen erg laag (1256 resp. 1515 m) en er is hulp van trein of bus mogelijk. De rest van het 440 km lange Alpentraject loopt grotendeels over fietspaden langs rivieren.

Voor degenen die juist een sportieve uitdaging zoeken wordt kort een variant beschreven met een paar flinke cols.

In Trento kunt u kiezen tussen de hoofdroute via Verona of de 74 km langere route over Venetië. Beide routes komen voor Ferrara weer bij elkaar en bieden naast natuur ook veel stedeschoon: Verona en het nog helemaal ommuurde stadje Montagnana, respectievelijk Venetië en de Venetiaanse villa's langs het Brentakanaal. kiest u voor de hoofdroute dan is er een stukje na Trento nog de optie langs het Gardameer te fietsen of de boot over het meer te nemen.

Reitsma's Route naar Rome is makkelijk te volgen dankzij de overzichtelijke kaartjes en de heldere, nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Bovendien wordt de route geheel door GPS ondersteund. Per etappe vindt u verder foto’s, kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, hoogteprofielen en een uitgebreide accomodatielijst met campings, hostels, bed & breakfasts en hotels in verschillende prijsklassen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Hans Reitsma