Loire-kastelen fietsroute Bekijk groter

Loire-kastelen fietsroute

langs Franse koningstuinen van Tours naar Nevers

9789064558382

Verkrijgbaar

Fietsen door het centrale Loiregebied in een aangenaam landschap en mild klimaat langs bekende en minder bekende kastelen en parken van de Franse koningshuizen. Ideaal voor een sportieve, culturele en culinaire fietsvakantie.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 140p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

800 km - in twee richtingen beschreven - met veel toeristische informatie

De Loire-kastelen fietsroute bestrijkt het centrale Loiregebied tussen de Anjou en het Bourgondische Nivernais, van Tours naar Nevers. Zij leidt door een aangenaam landschap en een mild klimaat langs bekende en minder bekende kastelen en parken van de Franse koningshuizen. En langs delen van de ongetemde rivier zelf met steeds wisselende vergezichten. Het thema leent zich uitstekend voor een sportieve en culinaire fietsvakantie.

Cultuurrijke stadjes als Saumur, Blois, Amboise, Sully, Gien of La Charité bevinden zich in het ontstaansgebied van het huidige Frankrijk. Men ontdekt de historie van de Loireschippers en de streekwijnen van de Anjou, Chinon, Pouilly of Sancerre. Zoveel mogelijk volgt de fietser kleine wegen en routepaden, waarvan sommige halfverhard, maar een ATB-fiets is niet nodig. Afhankelijk van voorbereiding en eigen ervaringen is de route geschikt om met kinderen te fietsen.

De hoofdroute van 800 kilometer maakt enkele grote lussen langs beroemde kastelen en abdijen, waarbij het Loiredal verlaten wordt tot een hoogte van 100 tot 200 meter. Routeverkorting is mogelijk.

In Tours en Orléans sluit deze route aan op de St.Jacobs fietsroute en in Nevers op de fietsroute Langs Oude Wegen en Pelgrimssteden. De Loireroute maakt hierdoor tevens deel uit van Ring 2 van het Europese 'Fietsweb', op ca. 500 kilometer afstand van de Lage Landen.

Auteurs