Reitsma's Route naar Rome - deel 3 Bekijk groter

Reitsma's Route naar Rome - deel 3

Ferrara - Rome via Florence en/of Assisi

9789064559242

Verkrijgbaar

Deel 3 van een toeristische fietsroute van Amsterdam naar Rome. In dit derde deel kunt u kiezen uit drie routes tussen Ferrara en Rome. 4de herziene editie

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2022, 4de herziene druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 168p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Reitsma's Route naar Rome beschrijft in 3 delen een toeristische fietsroute van ca. 2100 km van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk. De route maakt zo veel mogelijk gebruik van stille, intieme weggetjes en vrijliggende fietspaden. Zo kunt u ongestoord genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en schilderachtige oude steden.

In dit derde deel kunt u kiezen uit drie routes tussen Ferrara en Rome. Alle drie voeren ze vanuit de Povlakte over de mooie groene Apennijnen en door het oogstrelende heuvelland van Midden Italië naar de Eeuwige Stad.

De hoofdroute over Ravenna en Assisi is het lichtst, maar zelfs dan blijft dit vanwege de heuvels het zwaarste deel van de hele route. De Toscane-route, via Florence en Siena en de grote kratermeren van Bolsena en Bracciano, is zonder twijfel de mooiste, maar al die prachtige uitzichten betekenen wel dat u twee keer zoveel moet klimmen. De derde route verbindt Florence met Assisi en houdt qua schoonheid en zwaarte het midden tussen de beide andere routes.

Deze gids kunt u niet alleen gebruiken voor een fietsreis van huis naar Rome (of andersom), maar ook voor een prachtige maar pittige rondrit van ongeveer 800 km door het hart van Italië. U komt dan niet alleen langs Florence, Siena, Rome en Assisi, maar ook langs tal van minder bekende juweeltjes, terwijl u fietst door landschappen van vaak adembenemende schoonheid.

Reitsma's Route naar Rome is makkelijk te volgen dankzij de overzichtelijke kaartjes en de heldere, nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Bovendien wordt de route geheel door GPS ondersteund. Per etappe vindt u verder foto’s, kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, hoogteprofielen en een uitgebreide accomodatielijst met campings, hostels, bed & breakfasts en hotels in verschillende prijsklassen.

Auteurs