St. Jacobs fietsroute, deel 2 Bekijk groter

St. Jacobs fietsroute, deel 2

langs pelgrimswegen naar Santiago de Compostela

9789064558955

Verkrijgbaar

Zevende geheel herziene druk van de fietsgids die u over pelgrimswegen van Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje brengt (deel 2 - van Tours naar de Pyreneeën).

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020, 7de herziene druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 176p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Tours (Loire) - Pyreneeën

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van onze voorouders. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwenlang naar deze Galicische stad in Noordwest-Spanje. Maanden waren zij onderweg op een inspirerende, maar soms barre tocht volg belevenissen. Gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag waren zij de voorlopers van de huidige lange-afstandwandelaars en -fietsers.

De belangstelling voor de St.Jacobsroute is weer springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken naar een nog ongekend doel, spreekt sterk tot de verbeelding van de hedendaagse mens.
Voor velen is fietsen daarbij favoriet, het liefst over aangename landelijke wegen, geschikt voor een fiets met bepakking. Op eigen kracht en snelheid geniet men van rijk geschakeerde landschappen, groene riviertjes, dromerige dorpen en hoogtepunten van romaanse bouwkunst, op een route die behoort tot het Europese Culturele Erfgoed.

Deel 2 van deze westelijke fietsroute verbindt historische pelgrimsplaatsen vanaf Tours naar Oloron-Ste.Marie of St.Jean-Pied-de-Port aan de voet van de Pyreneeën.
De alternatieve pelgrimsroute langs de duinenkust is ook terug beschreven, wat een vakantieronde mogelijk maakt, vooral met jonge fietsertjes. Kinderen met enige ervaring kunnen mee.

M.m.v. Europafietsers - 7de geheel herziene druk

Gerelateerde titels

Auteurs