St. Jacobs Fietsroute, deel 1 Bekijk groter

St. Jacobs Fietsroute, deel 1

langs pelgrimswegen naar Santiago de Compostela

9789064558887

Verkrijgbaar

10de hernieuwde druk van de fietsgids die u over pelgrimswegen van Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje brengt (deel 1 - van Haarlem naar Tours).

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020, 10de vernieuwde druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 200p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Haarlem - Tours (Loire)

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van de middeleeuwer. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwenlang naar deze Galicische stad in Noordwest-Spanje. Maanden waren zij onderweg op een inspirerende en soms barre tocht vol onverwachte belevenissen. Gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag waren zij de voorlopers van de huidige lange-afstand wandelaars en fietsers.

De belangstelling voor de St.Jacobsroute is weer springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken langs eeuwenoude sporen naar een nog ongekend doel, spreekt sterk tot de verbeelding van de hedendaagse mens. Voor velen is fietsen daarbij favoriet, het liefst over aangename landelijke wegen, beschikt voor een fiets met bepakking. Op eigen kracht en snelheid geniet men van het Europese culturele erfgoed, op weg door rijk geschakeerde landschappen, langs groene riviertjes en dromerige dorpen.

Deze westelijke St.Jacobsfietsroute verbindt historische pelgrimsplaatsen over Tournai en Chartres of Parijs naar Tours. Naar traditie kan men deze vanaf huis oppakken, eerst vlak dan licht heuvelachtig, maar geschikt voor de gemiddelde vakantiefietser. Kinderen met enige ervaring kunnen mee.

Gerelateerde titels

Auteurs