Jutland fietsroute Bekijk groter

Jutland fietsroute

In het spoor van de Vikingen - van Emmen naar Noord-Jutland

9789064558856

Verkrijgbaar

Fietsroute van zuid naar noord over het Deense schiereiland Jutland, langs zeer oude handelswegen. Schitterende afwisselende natuur én talloze overblijfselen uit de Vikingtijd.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020, 7de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 180p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Het dunbevolkte Deense Jutland leent zich bij uitstek om per fiets te verkennen: uiteenlopende landschappen, van bossen met heiden, akkers en weiden, tot meren en fjorden met stuifduinen. Heuvelachtig genoeg voor mooie panorama's, maar zonder zwaar klimwerk. Stille weggetjes en paden over voormalige spoorbanen voeren door een fraaie afwisselende natuur. De fietser ontdekt verdedigingswallen, woningen en drakenschepen uit een rijk en roerig verleden: de Vikingtijd. Men kan zich even terug wanen in de eeuw van koning Gorm en Harald Blatand, die zich door Poppo liet dopen.

De Jutland Fietsroute leidt van Emmen naar Skagen in het topje van Jutland, waar Skagerrak en Kattegat schuimend samenvloeien. Een afstand van 900 kilometer. Men volgt historische handelswegen over de hogere delen van Sleeswijk-Holstein en Jutland, met meer afwisseling dan de winderige westkust. Maar ook het onbekende glooiende gebied tussen Weser en Elbe zal menigeen aangenaam verrassen. Verschillende varianten bieden mogelijkheden de route naar eigen keuze in te delen voor een trektocht vol ontdekkingen, ook met kinderen.

Opgenomen zijn adressen van B&B en kleine kampeerplaatsen. Deze gids opent voor veel fietsers de weg naar het noorden en is voor doortrappers geschikt op weg naar Zweden en Noorwegen.

Auteurs