Limes Fietsroute, deel 2 Bekijk groter

Limes Fietsroute 2

Langs de noordgrens van het Romeinse Rijk

9789064558719

Verkrijgbaar

Het tweede deel van de tocht langs de noordgrens van het Romeinse Rijk tot het nog weinig ontdekte Hongarije. Ook geschikt voor kinderen. 3de druk

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 188p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Deel 2: Oostenrijk en Hongarije - Donau en Puszta

In het begin van onze jaartelling bestuurden de Romeinen een formidabel wereldrijk, waarvan de Limes - de noordgrens- zich uitstrekte vanaf de Noordzee bij Katwijk, langs Rijn en Donau tot aan de Zwarte Zee. Resten van de Limes en de bijbehorende verdedigingswerken zijn op veel plaatsen nog tastbaar aanwezig. Dit tweede deel volgt de sporen langs de Donau tot op de legendarische Hongaarse Puszta.

Het thema leent zich bij uitstek voor een fietstrektocht. De Limes Fietsroute biedt de (vakantie)fietser een gids om op aantrekkelijke en informatieve wijze een groot deel van Europa te doorkruisen. Voor de één vormt deze 1100 kilometer lange route naar het zuid-oosten een vervolg op deel 1 via de populaire Donauroute naar het nog weinig ontdekte Hongarije, voor de ander een leidraad langs een snoer van Romeinse overblijfselen.

Waar mogelijk is gekozen voor kleinere wegen en vrije fietspaden.  Etappes, overnachtingen en rustdagen kunnen met behulp van de routegids naar eigen inzicht worden ingedeeld. De hoogteverschillen zijn gering met slechts enkele hellingen in de hoofdroute. Een heuvelachtig alternatief traject over het Balatonmeer biedt de uitdagende mogelijkheid een rondrit door Hongarije te maken.
De route is geschikt om met kinderen (met enige ervaring) te fietsen.

Auteurs