Fietsen naar Praag Bekijk groter

Fietsen naar Praag

9789064558832

Verkrijgbaar

Handige fietsgids met routekaartjes, stadsplattegronden en vermeldingen van overnachtingvoorzieningen op de 1.100 km lange tocht naar Praag. GPS-track beschikbaar.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2020, 5de druk
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 168p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Praag is schitterend langs de Moldau gebouwd met de Karelsbrug als één van de mooiste bruggen. Voor fietsers blijft Praag lokken als eindbestemming van een lange fietstocht. De route voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden. Een mooi traject, steeds weer anders en nog met volop ruimte om je heen.
De route volgt voornamelijk bestaande en bewegwijzerde fietsroutes en is in beide richtingen beschreven, totale afstand 1.100 km. Het boekje bevat routekaartjes, stadsplattegronden en vermeldingen van overnachtingsvoorzieningen zoals campings, hotels en kamers. En er is een GPS track van de route beschikbaar.
Op heuvelachtige etappes hoeft nooit erg lang en zwaar geklommen te worden. Vaak loopt de route langs een rivier of, zoals in het Fichtelgebergte, over een geleidelijk stijgende voormalige spoorweg, en natuurlijk zoveel mogelijk over stille wegen en autovrije jaag-, bos- en fietspaden.
Naast mooie landschappen 'barst' het onderweg van de culturele en historische hoogtepunten. Tastbare herinneringen aan de Romeinse tijd zijn er langs Rijn en Lippe. Iets verder naar het oosten, langs de Diemel en de Werra, liggen verrassend mooie stadjes boordevol vakwerkgevels.
Hier is het verschil tussen het voormalige, landelijke Oost-Duitsland en het moderne West-Duitsland bijna tastbaar. Overal langs de route staan oude kloosters en kastelen, zoals de beroemde Wartburg in het Thüringerwoud en Karlstejn in Bohemen; en niet te vergeten de barokke paleizen in Coburg en Bayreuth. Wie zichzelf echt goed wil vertroetelen, blijft een dagje hangen tussen de vergane glorie in kuuroorden als Frantiskovy Lazne en Marianske Lazne, waar Goethe, Marx en keizer Franz troost zochten voor hun kwalen, katers en hopeloze liefdes.

Indeling van de route (totaal ca 1.100 km)

  • Etappe 1: Millingen - Brenken, 277 km (krt 1-11) - Langs de Rijn en de Lippe
  • Etappe 2: Brenken - Hannoversch Münden, 150 km (krt 12-18) - Langs de Diemel en de Weser
  • Etappe 3: Hannoversch Münden - Veilsdorf, 269 km (krt 19-29) - Langs de Werra
  • Etappe 4: Veilsdorf - Duits/Tsjechische grens, 172 km (krt 30-39) - Langs de Main, over het Fichtelgebergte
  • Etappe 5: Duits/Tsjechische grens - Praag, 239 km (krt 40-49) - Van Cheb over Plzen naar Praag

Auteurs

Wouter Bazen


Wim Kooij