St. Jacobs Fietsroute, deel 3 Bekijk groter

St. Jacobs Fietsroute, deel 3

Langs pelgrimswegen naar Santiago de Compostela

9789064558689

Verkrijgbaar

8ste herziene druk van de fietsgids die u over pelgrimswegen van Nederland naar Santiago de Compostela in Spanje brengt (deel 3 - Pyreneeën - Santiago en terug).

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2019, 8ste druk
Bindwijze spiraalband met flap
Aantal pagina's 206p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Pyreneeën - Santiago de Compostela - Finisterre en terugroute

Santiago de Compostela had een magische klank in de oren van onze voorouders. Pelgrims uit heel Europa trokken eeuwenlang naar deze stad in het Spaanse Galicië. Maanden waren zij onderweg op een soms barre tocht. Gedreven door een innerlijke drang naar wat achter de horizon lag waren zij de voorlopers van de huidige lange-afstandwandelaars en -fietsers.

De belangstelling voor de St.Jacobsroute is weer springlevend. Het idee pelgrim te zijn, het trekken naar een nog ongekend doel, spreekt ook de hedendaagse mens aan. Voor velen is de fiets daarbij favoriet, het liefst over aangename trajecten, geschikt voor fietsers met bepakking. De St.Jacobsroute verbindt historische pelgrimsplaatsen langs de legendarische Camino, maar leidt waar mogelijk over rustige wegen. Bergketens wisselen af met Rioja wijnvelden en Castiliaanse hoogvlakten. Op eigen kracht geniet men van het rijke Europese culturele erfgoed en wisselende landschappen. Dit worden de zwaarste delen, maar ook de hoogtepunten van de route.

8ste herziene druk

Gerelateerde titels

Auteurs