Sultans Trail fietsroute 2 Bekijk groter

Sultans Trail fietsroute 2

Belgrado - Sofia - Istanbul

9789064558573

Verkrijgbaar

Deel 2 van de fietsroute van Wenen naar Istanbul. Dwars door de Balkan naar de Oriënt met als einddoel het oude Constantinopel. Ca 1200 km in 7 trajecten en 2 alternatieve trajecten.

Meer details

22,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze spiraalband
Aantal pagina's 136p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

De Sultans Trail fietsroute loopt van Wenen naar Istanbul en is gebaseerd op de historische route van Sultan Süleyman langs de Donau. Een enkel keer wijkt de route af om een historisch bijzonder dorp of bezienswaardigheid te bezoeken.

Deel 1 begint in Wenen en eindigt in Belgrado. De ca. 1000 kilometer van deel 1 is opgedeeld in 6 trajecten en twee alternatieve trajecten. De route gaat door maar liefst vier hoofdsteden: Wenen, Bratislava, Budapest, Belgrado en twee voormalige hoofdsteden Esztergom en Székesfehérvár.
Deel 2 beschrijft de route van Belgrado naar Istanbul.

Het deel van Belgrado naar Istanbul beschrijft ca 1200 kilometer en is opgedeeld in zeven trajecten en twee alternatieve trajecten. We passeren de hoofdsteden Belgrado en Sofia, maar ook de voormalige hoofdsteden Edirne en Istanbul. De stad Nis was de geboorteplaats van Constantijn de Grote die in 313 na Chr. het christendom als het officiële geloof aannam. Plovdiv is de best bewaarde Osmaanse stad in de Balkan met een enorme schat aan Romeinse architectuur en kunst. Edirne was de speeltuin van de wereldberoemde architect Mimar Sinan, die als kers op de taart schittert met de prachtigste Osmaanse architectuur.

De gebieden waar we doorheen fietsen hebben een rijke historie. Onder andere Romeinen, Avaren, Hunnen, Serviërs, Bulgaren, Byzantijnen en Osmaanse Turken hebben hun culturele sporen in dit gebied achtergelaten. Het grootste deel van de route is landelijk; uitgestrekte landbouw, schilderachtige dorpjes en prachtige bergketens zoals het Rodopi en Stara Planina gebergte zijn het decor. We fietsen dwars door de Balkan naar de Oriënt met als einddoel het oude Constantinopel.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Iris Bezuijen


Van dezelfde auteur:

Sedat Çakir