Schotland Rond 2 Bekijk groter

Schotland Rond 2

9789064558252

Verkrijgbaar

Een verzameling van rondgaande fietsroutes rond en door Schotland. Een grote ontdekkingstoch, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Pirola
Jaar van uitgave 2017

Meer informatie

Dit is een dubbelronde: één over de (woeste, maar gevarieerde) Buiten-Hebriden en langs de westkust, en één langs de west- en noordkust en vervolgens door de binnenlanden en de Lochs terug, met als extra een trip naar de Orkneys. Deze meer rurale gebieden van Schotland vergen een andere voorbereiding. Het landschap is wat steviger, maar ontzettend mooi (als het niet mist). Er zijn weinig echt toeristische uitspattingen, maar veel rust en oude natuur.
De route met overtocht naar de Orkneys (met recente prehistorische opgravingen) kost je wel een kleine week. Vanuit Oban is het uitstapje naar Iona (Sint Columbus) bijna verplicht.

Een grote ontdekkingstocht door Schotland, inclusief de Hebriden, Orkneys, St. Columba en veel meer...

Schotland Rond is een verzameling van rondgaande routes rond en door Schotland. Elk rondje is daarbij in een vakantie te fietsen, het geheel waarschijnlijk niet: het totaal is bijna 4.500 km. We gebruiken treinen en/of vliegtuigen als toe- en afvoer naar knooppunten. In een knooppunt kun je zo jouw fietstocht beginnen of eindigen. Uiteraard kan een knooppunt ook per fiets bereikt worden.

Vanaf de boot (Newcastle) bereik je per trein -of fiets- een knooppunt om daar je Ronde naar keuze te beginnen. Ook vanaf de grote vliegvelden zijn toevoerroutes beschreven naar het dichtstbijzijnde knooppunt.
Knooppunten zijn: Newcastle, Oban, (Glasgow), Fort-William, Kyle, Ullapool, Tongue, Inverness, Edinburgh.

Hoewel de hoogte nergens boven de 400 m komt, kan men over een groot deel van de route wel regelmatig korte, steile, klimmetjes verwachten. Niveau: Ardennen. De voorzieningen zijn soms, vooral in de routes van deel 2, dun gezaaid.

Deel 1: Zuidoost Schotland: Newcastle-Arran-Oban, Oban-Inverness-Edinburgh-Innerleithen, Innerleithen-Holy Island-Newcastle

Deel 2: Noordwest Schotland:  Hebriden-Kust, Kust-Hooglanden-Lochs, Orkney's Rond

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Bert Bohlander


Van dezelfde auteur:

Jan van Delft


Van dezelfde auteur:

Aad en Ellen Reijngoud