Van tekst naar text Bekijk groter

Van tekst naar text

Taal- en vertaalvaardigheid Engels

Verkrijgbaar

Een vertaalboek dat veel meer biedt dan alleen vertalingen. Met dit boek bevorderen studenten via vertalen de vertaalvaardigheid, taalvaardigheid, het taalbewustzijn en het taalgevoel van het Engels.

Meer details

26,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 164p.

Meer informatie

Van tekst naar text is een vertaalboek dat veel meer biedt dan alleen vertalingen. Met dit boek bevorderen studenten via vertalen de vertaalvaardigheid, taalvaardigheid, het taalbewustzijn én het taalgevoel van het Engels. Specifieke moeilijkheden van verschillende soorten teksten komen aan bod, met aandacht voor culturele verschillen.

De duidelijke opbouw van het boek biedt studenten houvast bij het maken van een eindvertaling. Van tekst naar text bestaat uit 8 hoofdstukken die elk een tekstsoort centraal stellen, zoals nieuwsberichten, reclameteksten, academische teksten, formele correspondentie en recensies. De auteurs bespreken verschillende mogelijkheden voor een vertaling, in plaats van één juiste oplossing te geven. Aan de hand van de eigenschappen van de tekstsoort worden zowel problemen op het gebied van lexico-grammar als problemen met betrekking tot specifieke tekstkenmerken besproken. Daarnaast biedt het boek in elk hoofdstuk concrete oefeningen en handige tekstkaders met aanvullende aandachtspunten.

Voor studenten WO Engelse taal- en letterkunde en hbo-vertaalopleidingen jaar 1 en 2 is Van tekst naar text een zeer toepasselijk boek.

Auteurs

Lettie Dorst

Dr. Lettie Dorst is verbonden aan de Universiteit Leiden bij de vakgroep Engelse taal en cultuur.


Bert Weltens

Dr. Bert Weltens is verbonden aan de Vrije Universiteit, afdeling Taal en Communicatie.


Van dezelfde auteur:

Mike Hannay

Prof. dr. Mike Hannay is als hoogleraar verbonden aan de afdeling Engelse taal en cultuur van de Vrije Universiteit te Amsterdam.