Voor wie willen we zorgen? Bekijk groter

Voor wie willen we zorgen?

Ecofeminisme als inspiratiebron

9789462673397

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Kan zorg, gebaseerd op emancipatie, verbondenheid en generositeit, een nieuw vertrekpunt voor onze samenleving zijn? Kan het politiek en economie schragen?

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.
Verwachte verschijningsdatum oktober 2021

Meer informatie

Tijdens de coronacrisis stond zorg centraal. Zorg omvat echter meer dan louter het medische, het behelst alles wat we doen om de wereld te behouden en te herstellen. De globale toestand is zorgwekkend. Nu al lijden miljoenen mensen onnoemelijk leed door de plundering van het Globale Zuiden, de klimaatcrisis en het gebrek aan solidariteit terwijl we de habitats van planten en dieren blijven vernietigen. We kunnen alleen het tij keren als we de instrumentele kijk op de natuur en de mens als concurrent achter ons laten en écht zorgen voor alle mensen en andere aardbewoners. Kan zorg, gebaseerd op emancipatie, verbondenheid en generositeit, een nieuw vertrekpunt voor onze samenleving zijn? Kan het politiek en economie schragen?

Auteurs

Dirk Holemans

Dirk Holemans is coördinator van de denktank Oikos. Voorheen was hij Vlaams volksvertegenwoordiger, onderzoeker en docent. Hij was redacteur van Mensen maken de stad (EPO, 2012) en auteur van Vrijheid & zekerheid (EPO, 2016).


Marie-Monique Franssen

Marie-Monique Franssen is als medewerker verbonden aan denktank Oikos en is coauteur van Het ecologisch kompas (EPO, 2020). Ze behaalde een Master of Science in Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship aan de universiteit van Utrecht.


Philsan Osman

Philsan Osman studeert Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent, komt uit Somalië en is aspirant schrijfster, activist en community builder.