Nieuw Zes graden Bekijk groter

Zes graden

9789462672543

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Vertrekkend van de meest recente wetenschappelijke inzichten toont Lynas aan hoe de aarde en de natuur er uit zouden zien als de temperatuur 1°C, 2°C, en zo tot 6°C zou stijgen. Volledig geactualiseerde heruitgave van de editie uit 2008

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2020
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's372p.
Verwachte verschijningsdatumjuli 2020

Meer informatie

Met een voorwoord van Jan Terlouw.

‘Toen ik aan het schrijven van Zes graden begon, dacht ik dat we klimaatverandering waarschijnlijk wel zouden overleven. Nu ben ik daar niet meer zo zeker van.’ Woorden van Mark Lynas.

Hij tikte misschien wel het belangrijkste boek ooit over klimaatverandering bij elkaar. ‘Als je terugkomt van deze reis naar onze schrikwekkende toekomst’, zei Naomi Klein nadat ze het las, ‘zal je vastbesloten zijn de loop van de geschiedenis te veranderen.’ Het bijzondere van Zes graden is dat het niet over de oorzaken van klimaatverandering gaat. Want, zo zegt de auteur, we moeten eerst weten wat de gevolgen zijn en die echt tot ons door laten dringen. En die gevolgen zijn huiveringwekkend. Vertrekkend van de meest recente wetenschappelijke inzichten toont Lynas aan hoe de aarde en de natuur er uit zouden zien als de temperatuur 1°C, 2°C, en zo tot 6°C zou stijgen. U wil de waarheid over de catastrofe waar we op afstevenen als we niet breken met business as usual? Hier is ze.

Vertaald uit het Engels door Nigel Harle in samenwerking met Jan van Arkel, Gertjan Cobelens, Johan van de Lek en Walter Wittkamp. Oorspronkelijke titel Our Last Warning. Six Degrees of Climate Emergency (Fourth Estate, 16 april 2020).

Volledig geactualiseerde heruitgave van de editie uit 2008
Co-editie met uitgeverij Jan Van Arkel.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mark Lynas

Mark Lynas schrijft onder andere voor The Guardian en The Observer. Hij publiceerde verschillende boeken. De Royal Society, de Engelse Academie voor Wetenschappen, bekroonde de eerste uitgave van Zes graden tot beste Engelse wetenschapsboek van 2008.