In prijs verlaagd! In het oog van de klimaatstorm Bekijk groter

In het oog van de klimaatstorm

9789462671225

Verkrijgbaar

In dit boek geeft de belangrijkste klimaatwetenschapper van België een helder antwoord op de vragen die ertoe doen en gunt hij ons een blik achter de schermen van de grote internationale conferenties.

Meer details

13,90 € incl. btw

-6,00 €

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2018
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's184p.

Meer informatie

Zijn overgrootvader was advocaat van priester Daens en zijn nonkel kabinetschef van koning Boudewijn en koning Albert II. Zelf koos hij een heel ander pad: Jean-Pascal van Ypersele is de belangrijkste klimaatwetenschapper van België. In 2015 schopte hij het zelfs ei zo na tot grote baas van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), de organisatie van de Verenigde Naties die de risico’s van de klimaatverandering evalueert.

In dit boek vertelt van Ypersele over het hoe en waarom van zijn engagement. Maar hij biedt ook een blik achter de schermen van de grote internationale conferenties waar hij al decennia kind aan huis is, strooit kwistig met anekdotes, en beantwoordt de vragen die ertoe doen, gaande van ‘Wat is nu echt de staat van het klimaat?’ tot ‘Hoe kunnen we de transitie inzetten?’.

Jean-Pascal van Ypersele staat bekend als de klimaatprofessor die er een sport van maakt zo helder en toegankelijk mogelijk te communiceren over de klimaatontwrichting. Dat bewijst hij ook in zijn eerste boek voor een breed publiek.

Downloaden

Auteurs

Jean-Pascal van Ypersele

Jean-Pascal van Ypersele is hoogleraar klimatologie en milieuwetenschappen aan de Université catholique de Louvain. Van 2008 tot 2015 was hij vicevoorzitter van het IPCC.


Persartikels

Wim Backx, blogspot (20-09-2018)
"Hendrik Conscience leerde zijn volk lezen. U liet uw volk nadenken over de klimaatopwarming. Dank voor dit inspirerende boek." - lezen

Tijdschrift Milieu (September 2018)
"Interessante stof"

Kerk & leven (02-05-2018)
"Hij biedt ook een blik achter de schermen van de grote internationale conferenties waar hij al decennia kind aan huis is en hij strooit kwistig met anekdotes."

ecoTIPS (April/mei/juni 2018)
"Voor iedereen die voeling wil krijgen met de manier waarop de klimaatwetenschap en het bewijs voor de opwarming van de aarde door menselijk toedoen, vorm kreeg in de afgelopen decennia, een aanrader. Ook voor diegenen die willen weten hoe het er tijdens een klimaatconferentie achter de schermen aan toegaat, interessante lectuur."

Humo (06-03-2018)
"Een uitgebreide, laagdrempelige interview dat vlot leest." - lezen

Z-talk - Kanaal Z (03-03-2018)
Interview - herbeluisteren

www.trends.knack.be (12-10-2017)
"Kunnen chemiebedrijven mee helpen om de klimaatopwarming een halt toe te roepen? Jean-Pascal van Ypersele, 's lands belangrijkste klimaatwetenschapper, gelooft alvast van wel. Hij stipt aan dat de sector inspiratie kan vinden in de natuur om nog meer een deel van de oplossing te zijn voor een leefbaar klimaat." - lezen