Mens, maatschappij en ruimte Bekijk groter

Mens, maatschappij en ruimte

9789064454875

Sold out

Bloemlezing uit de grote hoeveelheid teksten die Henk Meert schreef over de geografische dimensie van rurale en stedelijke ontwikkeling, van armoede en uitsluiting, van dak- en thuisloosheid.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2008
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 368p.

Meer informatie

'Ruimte heeft als maatschappelijk product een structureel karakter en is in staat over lange perioden bepaalde sociale praktijken in stand te houden. Door deze vaststelling rijst de vraag naar de maakbaarheid van de samenleving op basis van weloverwogen ruimtelijke ingrepen. Die maakbaarheid kan gedefinieerd worden als het bewust scheppen van voorwaarden om nieuwe dingen mogelijk te maken die voorheen zelfs niet tot de verbeelding behoorden.'

Met deze drijfveer heeft Henk Meert onderzoek verricht naar de geografische dimensie van rurale en stedelijke ontwikkeling, van armoede en uitsluiting, van dak- en thuisloosheid. Uit een grote hoeveelheid teksten maakten Kris Kesteloot, Karen Stuyck, Etienne Van Hecke en Pascal De Decker een bloemlezing.

Met een inleiding van Chris Kesteloot en Pascal De Decker.

Auteurs

Henk Meert

Henk Meert was hoofddocent aan het Instituut voor Sociale en Economische Geografie van de KULeuven en was sinds 2001 als research associate verbonden aan het Joint Centre for Scottisch Housing Research, een gezamenlijk onderzoeksinstituut van de University of St. Andrews en de University of Dundee. Hij schreef talrijke studies, en was voorzitter van Opbouwwerk Pajottenland. Op 20 oktober 2006 overleed hij geheel onverwacht op 43-jarige leeftijd.