Partners door dik en dun Bekijk groter

Partners door dik en dun

Het groeiboekje voor ouders als partners

9789085600855

Verkrijgbaar

Een groeiboekje voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatie. Met achtergrondinformatie en tips om de partnerrelatie goed te houden.

Meer details

14,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. Nu is er ook een groeiboekje voor nieuwe ouders, om naast het ouderen en opvoeden door ook aandacht te kunnen blijven besteden aan de partnerrelatiePartners door dik en dun

Dit boekje is voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. Net zoals bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, is er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkaar omgaat. 

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste 1000 dagen vanaf de geboorte van een kindje niet altijd even gemakkelijk zijn en dat tegelijkertijd deze eerste 1000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van kinderen. TNO gaf in een onderzoek aan dat “door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste adviezen te voorzien en door snel in te grijpen bij beginnende problematiek, we kunnen voorkomen dat er later zwaardere zorg nodig is”.

Het heeft aandacht en tijd nodig om je kindje en elkaar als ouders goed te leren kennen. 
Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Ook de partnerrelatie samen zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit een andere keer vraagstukken met zich meebrengt.

In Partners door dik en dun vinden ouders achtergrondinformatie en tips om hun partnerrelatie goed te houden. Ook staan er dingen in die ze samen kunnen doen, zodat ze - naast de zorg voor hun kindje - leuke momenten met elkaar als partners beleven. En aandacht voor elkaar kunnen hebben, naast al het ouderen en opvoeden.

Werken aan een relatie betekent tegelijkertijd werken aan ouderschap. Dat heeft niet alleen een positief effect op de personen zelf, maar komt ook de relatie met het kindje ten goede. 

Besluit met muisjes
Het boekje is geschreven in het kader van ‘Besluit met muisjes’, een preventief programma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Diverse ouderstellen en professionals hebben meegedacht over de inhoud van het boek.

Auteurs

Lianne van Lith

Lianne van Lith is Bijzondere curator / MfN Registermediator / Familiemediator / Bijzondere curator en Zandkasteel- en OKEE-coach. Daarnaast is ze auteur, opleider, trainer op het gebied van mediation / communicatie / conflictmanagement / ouders, kinderen en scheiding.
Ze startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij justitie in 2000 een onafhankelijke mediationpraktijk onder haar eigen naam. Deze praktijk is uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.
Lianne is co-auteur van het helpboek voor kinderen (6-12 jaar) met gescheiden ouders: “Bang, Boos, Blij”. Ook heeft zij het boek: “En de kinderen scheiden mee...Het Zandkastelenprogramma”, naar de Nederlandse situatie bewerkt.
Ze is tevens rechtbankmediator met een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand, co-auteur van het boek “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” geschreven voor jongeren met gescheiden ouders, en instituutsassessor bij Intop.
Als partner is Lianne verbonden aan Medling. Door middel van publicaties, opleiding en training ondersteunt en leidt zij professionals op die zich verder willen ontwikkelen in conflictmanagement. Haar motto is: conflicten horen bij het leven, oplossingen ook!


Marieke Lips

Marieke Lips ondersteunt kinderen en ouders in een scheidingssituatie, zij is jurist, opgeleid tot bijzondere curator in Jeugdzaken en Kindbehartiger, ontwikkelaar van het functieprofiel van de Kindbehartiger en oprichter van de Beroepsorganisatie Kindbehartiger en Stichting Kwaliteit Kindbehartiger. Marieke zet zich vanuit haar hart, haar passie en haar professionaliteit in voor de belangen van kinderen en hun rechten. Marieke heeft zich verder ontwikkeld als kinder- en gezinscoach en ondersteunt kinderen en ouders vanuit die rol ook bij opvoedkundige vraagstukken, problemen thuis en op school.