ScheidingsATLAS Bekijk groter

ScheidingsATLAS

Wegwijzer voor ouders

9789057125447

Verkrijgbaar

Dit praktisch handboek geeft ouders steun en informatie waarmee ze hun kinderen veilig door de scheiding kunnen helpen. Met gesprekstechnieken, opvoedingsinformatie, trainingen en herkenbare anekdotes.

Meer details

21,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Elke maand stranden er duizenden relaties, met pieken na de vakanties in de zomer en december. Bij deze scheidingen zijn veel kinderen betrokken. De ScheidingsATLAS kan ouders helpen om hun scheiding zo prettig mogelijk te laten verlopen – voor de kinderen én voor henzelf.

Een scheiding is voor alle betrokkenen een ingrijpende gebeurtenis. Dit praktische handboek geeft ouders steun en informatie waarmee zij hun kinderen veilig door de scheiding kunnen helpen. De ScheidingsATLAS biedt gesprekstechnieken voor het overleg met de ex-partner, informatie over opvoeden na de scheiding, een overzicht van trainingen voor kinderen van gescheiden ouders en vele herkenbare anekdotes. Het trainingsprogramma van de ScheidingsATLAS is ontwikkeld in het kader van een TNO-project voor gescheiden ouders.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Mariska Klein Velderman

Mariska Klein Velderman is gepromoveerd in de pedagogiek en werkt bij TNO, afdeling Child Health, waar ze, samen met Fieke Pannebakker, onderzoek doet op het gebied van scheiding. In een TNO-project ontwikkelden ze het digitale platform ‘INBOX’ voor jongeren met gescheiden ouders, waar het werkboek Als je ouders uit elkaar gaan op is gebaseerd.


Van dezelfde auteur:

Fieke Pannebakker

Fieke Pannebakker  is gepromoveerd in de pedagogiek en werkt bij TNO, afdeling Child Health, waar ze, samen met Mariska Klein Velderman, onderzoek doet op het gebied van scheiding. In een TNO-project ontwikkelden ze het digitale platform ‘INBOX’ voor jongeren met gescheiden ouders, waar het werkboek Als je ouders uit elkaar gaan op is gebaseerd.


Wendy van Vliet

Wendy van Vliet is verlies- en rouwtherapeut, accountmanager Kenniscentrum Kind en Scheiding en trainer ScheidingsATLAS groepstrainingen.