Hulpverlening bij scheiding Bekijk groter

Hulpverlening bij scheiding

Handvatten voor professionals

9789088508974

Verkrijgbaar

Ruth Willems, psycholoog en trainer, vat de meest voorkomende vragen van hulpverleners die haar training volgden samen in een praktische procesbeschrijving.

Meer details

22,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2019, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Hoe creëer je de juiste omstandigheden waarin je je werk als hulpverlener of bemiddelaar zo goed mogelijk kunt uitvoeren? Ruth Willems, psycholoog en trainer, vatte de meest voorkomende vragen van hulpverleners die haar training volgden samen in een praktische procesbeschrijving. Voor vragen als ‘hoe blijf ik uit de strijd?’ en ‘hoe ga ik om met mijn eigen emoties in deze situaties?’ biedt zij handvatten, adviezen en interventies. Ook gaat zij dieper in op begrippen die nauw verbonden zijn met echtscheiding zoals loyaliteit, stress en trauma.

Aan de hand van voorbeeldgesprekken wordt duidelijk gemaakt hoe de theorie kan worden toegepast in een gesprek met cliënten. Met de geboden handvatten kun je de ouders en kinderen optimaal steunen en begeleiden. Want ouders kunnen deze steun goed gebruiken en kinderen hebben hun ouders echt nodig.

Gerelateerde titels

Auteurs

Ruth Willems

Drs. Ruth Willems heeft klinische psychologie gestudeerd en heeft zich hierna gespecialiseerd tot kinder-en jeugdpsycholoog. Zij heeft een eigen praktijk voor kinderen en hun ouders op IJburg. Zij houdt zich intensief bezig met adoptie. Zij ontwikkelde een adoptievragenlijst met handleiding (Vragen over Adoptie). Daarnaast geeft zij trainingen over diverse gebieden zoals traumaopvang, adoptie en motiverende gesprekstechnieken.