Kinderen op de eerste plaats Bekijk groter

Kinderen op de eerste plaats

Bewezen werkzame opvoedstrategieën bij scheiding

Verkrijgbaar

Dit boek vertelt hoe je met kinderen van verschillende leeftijden kunt praten over uit elkaar gaan en de veranderingen in het gezin die daarmee gepaard gaan. Met talloze praktische adviezen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en aan de hand van inspirerende verhalen van ouders.

Meer details

25,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 352p.

Meer informatie

Een scheiding is zeer ingrijpend, voor zowel ouders als kinderen. JoAnne Pedro-Carroll laat in dit boek zien dat kinderen er met de juiste hulp ook sterker uit kunnen komen dan ze voor die tijd waren.

Kinderen op de eerste plaats vertelt hoe je met kinderen van verschillende leeftijden kunt praten over uit elkaar gaan en de veranderingen in het gezin die daarmee gepaard gaan. Het geeft ouders inzicht in wat kinderen voelen maar vaak niet kunnen of willen zeggen. Het laat zien wat de blijvende gevolgen van een scheiding zijn en legt uit welke uitdagingen een nieuwe relatie met zich meebrengt.

JoAnne Pedro-Carroll geeft talloze praktische adviezen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en aan de hand van inspirerende verhalen van ouders. Haar interventieprogramma voor kinderen van ouders in scheiding, het Children of Divorce Intervention Program (CODIP), wordt in Nederland op grote schaal ingevoerd bij kinderen van 4-6 jaar (Stoere Schildpadden) en 6-8 jaar (Dappere Dino's).

‘Dit boek combineert op unieke wijze praktische inzichten betreffende scheiding, met begrip, medeleven, onderbouwde handvatten en hoop.’ - Mariska Klein Velderman, Programmaleider Kennisprogramma ‘Psychosociale aspecten van gezond opgroeien en opvoeden’ bij TNO Child Health

Auteurs

JoAnne Pedro-Carroll

Dr. JoAnne Pedro-Carroll is klinisch psycholoog, onderzoeker en therapeut. Ze is oprichter van CODIP, het Children of Divorce Intervention Program, en een internationale autoriteit op het gebied van kinderen en scheiding. Ze heeft voor haar werk diverse prijzen en onderscheidingen gekregen.