Stoppen als partners, doorgaan als ouders Bekijk groter

Stoppen als partners, doorgaan als ouders

Een echtscheidingsleidraad

9789088507021

Verkrijgbaar

Een compleet en praktisch overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 184p.

Meer informatie

Een echtscheiding is levensontwrichtend. Naast alle emoties die er door je lijf razen, wordt er ook nog van je verwacht dat je zakelijke (juridische) afspraken maakt met je aanstaande ex en dat je een ouderschapsplan opstelt als je kinderen hebt. Maar hoe kom je nu tot zo'n plan op een moment dat jullie besloten hebben om uit elkaar te gaan? Ruzies en onbegrip voeren op zo'n moment vaak de boventoon.
Stoppen als partners, doorgaan als ouders laat zien hoe je met al je gevoelens in deze chaos een effectieve weg kunt vinden. Daarnaast biedt dit boek een compleet overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject.

Bij een echtscheiding staat je leven op zijn kop, de kinderen moeten worden opgevangen, veel praktische dingen moeten worden geregeld. Het is niet gek dat dit van invloed is op je gedrag en op de onderlinge communicatie. Uitgangspunt is dat jullie gedrag en communicatie te veranderen zijn, zodat je uiteindelijk tot goede, evenwichtige (juridische) afspraken komt. En dat is een goede basis voor een werkbaar ouderschapsplan.

Stoppen als partners, doorgaan als ouders is bedoeld als praktische handleiding voor scheidende mensen. Want veel mensen weten totaal niet wat er allemaal op hen afkomt als ze gaan scheiden.

Auteurs

Aleide Hendrikse-Voogt

Aleide Hendrikse-Voogt is werkzaam als advocaat en VFAS-echtscheidingsbemiddelaar.