En de kinderen scheiden mee Bekijk groter

En de kinderen scheiden mee

Het Zandkastelenprogramma

9789088507168

Verkrijgbaar

Over de impact die de scheiding op kinderen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.

Meer details

29,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

"Ik denk dat scheiden net zoiets is als een appel verdelen. De ene helft ben je kwijt en de andere hou je zelf."
- Jongen (12 jaar)

De meeste kinderen van gescheiden ouders voelen zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Als ze deze gevoelens niet kunnen uiten en op een gezonde manier kunnen verwerken, dan is de kans groot dat het beeld dat het kind van zichzelf en van anderen heeft wordt aangetast. Hoe een kind de scheiding ervaart zal aanzienlijke invloed hebben op zijn vermogen om later zelf liefdesrelaties aan te gaan, deze in stand te houden en een goede ouder te worden.
Hoewel echtscheiding een probleem van het hele gezin is, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.
De bedoeling van dit boek is niet om ouders in de rol van therapeut te dwingen. Het is een hulpboek waaruit je specifieke hoofdstukken of korte fragmenten kunt halen die over problemen gaan waar je als gescheiden ouder mee kampt.

En de kinderen scheiden mee is gebaseerd op de observaties en ervaringen van Gary Neuman met meer dan 20.000 Amerikaanse kinderen en hun ouders die hebben deelgenomen aan het Zandkastelenprogramma, een intensieve groepssessie met kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6 tot 17 jaar.
Het boek is bewerkt door Lianne van Lith die als mediator dagelijks werkt met ouders en kinderen met problemen rondom de scheiding.

"Gary is one of the best psychotherapists in the world." - Oprah Winfrey

Auteurs

Gary Neuman

M. Gary Neuman is a New York Times bestselling author, rabbi, and licensed psychotherapist. His work has been featured on: Oprah, over 10 times, Today, over 20 times, multiple appearances on Dateline, the View and NPR. Also featured in: Time Magazine, Redbook, Parents, Wash. Post, LA Times.