De betere grijze scheiding Bekijk groter

De betere grijze scheiding

uit elkaar na je vijftigste

9789088506888

Verkrijgbaar

Toegankelijk. Herkenbaar. Harde feiten en nuttige ervaringen van en voor mensen die na hun 50ste uit elkaar gaan en voor grote veranderingen staan. Voor en vanuit de praktijk geschreven.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2016, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 104p.

Meer informatie

Voor een snel groeiend aantal 50-plussers is, gewild of niet, 'de koek op' of 'het boek uit'. Voor sommigen is dat na een jarenlange relatie, voor anderen is het de tweede of derde scheiding. Je gaat alleen verder, met meer verleden dan toekomst. De gevolgen van een grijze scheiding zijn wezenlijk anders dan wanneer je jong(er)bent, en vraagt een andere aanpak.

Wills Langedijk en Rik Smit krijgen dagelijks en in het heetst van de strijd scheidings- en verwerkingsperikelen voorgeschoteld. Doe je voordeel met hun inzichten, ervaringen en praktische adviezen. Zowel over het 'rouwproces' als over de juridische en financiële aspecten. Wie krijgt wat, waar ga ik wonen en waar ga ik van leven? Hoe behouden we het respect van de kinderen en de kleinkinderen? Maar ook - en niet op de laatste plaats - de belangrijke vraag: ga ik het redden? Of beter nog: gaan we het allebei redden?

Dat hangt ervan af, zou ons eerlijke antwoord zijn.

Toegankelijk. Herkenbaar. Harde feiten en nuttige ervaringen van en voor mensen die na hun 50ste uit elkaar gaan en voor grote veranderingen staan. Voor en vanuit de praktijk geschreven.

Auteurs

Wills Langedijk

Onder het motto: Waar een Wills is komt een weg heeft Wills Langedijk (48) zich sinds 1991 als vFAS advocaat en MfN registermediator en trainer gespecialiseerd in Beterscheiden. Met gezond verstand en praktische oplossingen. Dat, en natuurlijk jarenlange ervaring op echtscheidingsgebied.


Rik Smit

Rik Smit is gecertificeerd financieel planner (FFP/CFP®), MfN-registermediator, financieel echtscheidingsadviseur (RFEA). Deze voormalig docent lichamelijke opvoeding voelt zich sinds 1986 helemaal thuis bij de combinatie van de onderwerpen geld en emotie. Hij startte samen met Greet Vernooij in 1999 een van de eerste onafhankelijke praktijken voor financiële planning en mediation onder de naam Smit Vernooij c.s. Deze praktijk is doorgegroeid naar een gespecialiseerde familiepraktijk waar advocaten, notarissen en rechtbanken graag mee samenwerken.