De ScheidingsNavigator Bekijk groter

De ScheidingsNavigator

De weg door scheidingsprocessen

9789088505713

Verkrijgbaar

Een praktisch hulpmiddel dat scheidingsbemiddelaars, coaches, therapeuten en andere deskundigen die met scheidingssituaties van doen hebben handreikingen geeft om hun cliënten door het gehele scheidingsproces heen te navigeren.

Meer details

36,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

De ScheidingsNavigator is bedoeld om u handreikingen te geven om uw cliënten door het gehele scheidingsproces heen te navigeren. Deze handreikingen bestaan uit onder andere een uitgebreide proceskaart waar de processen en de fasen van een “doorsnee” (echt-)scheiding in opgetekend staan, een uitgebreide uitleg over de fasen binnen de processen waar cliënten mogelijk doorheengaan en verschillende modellen die als tools ingezet kunnen worden.

De ScheidingsNavigator is een praktisch hulpmiddel voor scheidingsbemiddelaars, coaches, therapeuten en andere deskundigen die met scheidingssituaties van doen hebben. Immers, de hedendaagse (echt-)scheiding is anders geworden en als professionals hebben we rekening te houden met wat onze cliënten willen en wat zij zelf aan voorbereidend werk kunnen doen. Met behulp van de proceskaart kunnen cliënten zien in welke fase zij zich bevinden en welke stappen er nog genomen moeten worden. De ScheidingsNavigator bevat ook tools om het collega-ouderschap te bevorderen en ook voor de kinderen, in verschillende leeftijdscategorieën, zijn tools ontwikkeld. Hierdoor wordt een bewustere manier van uit elkaar gaan begeleid, waarbij het na-huwelijk eveneens op de agenda komt te staan.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jocelyn Weimar

Jocelyn Weimar is MfN- & rechtbankmediator, coach en auteur op het gebied van familiezaken. Ze geeft regelmatig, naast haar eigen mediationpraktijkvoering in Culemborg, trainingen en workshops op haar vakgebied aan diverse beroepsgroepen.


Lianne van Lith

Lianne van Lith is Bijzondere curator / MfN Registermediator / Familiemediator / Bijzondere curator en Zandkasteel- en OKEE-coach. Daarnaast is ze auteur, opleider, trainer op het gebied van mediation / communicatie / conflictmanagement / ouders, kinderen en scheiding.
Ze startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij justitie in 2000 een onafhankelijke mediationpraktijk onder haar eigen naam. Deze praktijk is uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.
Lianne is co-auteur van het helpboek voor kinderen (6-12 jaar) met gescheiden ouders: “Bang, Boos, Blij”. Ook heeft zij het boek: “En de kinderen scheiden mee...Het Zandkastelenprogramma”, naar de Nederlandse situatie bewerkt.
Ze is tevens rechtbankmediator met een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand, co-auteur van het boek “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” geschreven voor jongeren met gescheiden ouders, en instituutsassessor bij Intop.
Als partner is Lianne verbonden aan Medling. Door middel van publicaties, opleiding en training ondersteunt en leidt zij professionals op die zich verder willen ontwikkelen in conflictmanagement. Haar motto is: conflicten horen bij het leven, oplossingen ook!