Het spullenboek Bekijk groter

Het spullenboek

daar gaan je handen van jeuken

Verkrijgbaar

Maak je leeromgeving interessanter, uitdagender en duurzamer met andere spullen dan je gewend bent. Materialen die je niet koopt bij de leermiddelenuitgever, maar die wel passen bij de cultuur en interesses van alle kinderen in je klas.

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2021, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 152p.

Meer informatie

Dit boek gaat over spullen. Materialen die je als (aankomend) onderwijsprofessional kunt gebruiken bij alle activiteiten in jouw groep. Het gaat over andere spullen dan je misschien gewend bent en die je zelf wellicht helemaal nog niet kent. Je koopt ze niet altijd bij de leermiddelenuitgever of de speelgoedfabrikant. Het zijn materialen die passen bij de cultuur en de interesses van alle kinderen in de groep. Ze stimuleren tot spel en onderzoek en zetten daarmee kinderen en professionals aan tot handelen.

De kringloopwinkel, kasten en de zolder worden je nieuwe favoriete plekken om in te struinen naar interessante materialen. En misschien wordt de dag dat het grofvuil aan de straat staat, je lievelingsdag. Het Spullenboek helpt je jouw leeromgeving interessanter, uitdagender en duurzamer te maken.

Auteurs

Inge Haarsma (redactie)

Inge Haarsma is directeur & nascholer bij De Activiteit, landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.