9789490334130
Verkrijgbaar
Voordelig geprijsde set van de beide boeken van en over Boris Groys visie op het hedendaagse museum.
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 11-02-2013
set Logica van de verzameling + Boris Groys in context
Voordelig geprijsde set van de beide boeken van en over Boris Groys visie op het hedendaagse museum.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | Octavo |
Jaar van uitgave | 2013 |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | set van 2 - 276p en 148p. |
Voordelig geprijsde set.
Logica van de verzameling
In het boek Logica van de verzameling stelt Boris Groys de vraag wat het voor een museum betekent om kunst te verzamelen. Elke verzameling is de uitkomst van bepaalde keuzes en verwijst daarmee tegelijkertijd naar hetgeen er geen deel van uitmaakt, naar hetgeen zich daarbuiten in 'het leven' of 'de werkelijkheid' bevindt. Die relatie keert terug in essays over avant-gardekunst, over de verhouding tussen het museum en moderne ideologieën, en over participatieve en installatiekunst.
Boris Groys in context
Een rode draad in het werk van de Duits-Russische filosoof en kunstcriticus Boris Groys is zijn visie op de functie van het museum in de hedendaagse maatschappij. In het boek Logica van de verzameling belicht Groys deze thematiek vanuit diverse invalshoeken en daarbij keren begrippen als 'verzameling', 'archief', 'avant-garde' en 'ideologie' steeds terug. De auteurs van de bundel Boris Groys in context nemen die begrippen als uitgangspunt en plaatsen het werk van Groys in een breder perspectief.
Met bijdragen van Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven, Rudi Laermans, Steven ten Thije en Camiel van Winkel, een tekst van Kazimir Malevitsj en een interview met Boris Groys door Johan Hartle.
De Duits-Russische filosoof Boris Groys (Oost-Berlijn 1947) studeerde wiskunde in Leningrad en werkte als onderzoeker aan het Instituut voor Toegepaste Linguïstiek in Moskou. Momenteel doceert Groys kunsttheorie en mediakritiek in Karlsruhe. Zijn werk omvat zowel studies over de Russische kunst vanaf de Avant-garde tot heden als wijsgerige kritiek op de Westerse mediademocratie.