Een ruimte om in te bewegen Bekijk groter

Een ruimte om in te bewegen

Serge Daney

Verkrijgbaar

Voor het eerst is een selectie van Daneys teksten in Nederlandse vertaling gebundeld, omlijst door teksten van tijd- en reisgenoten: Jacques Rivette, Gilles Deleuze, Olivier Assayas en Jean-Luc Godard.

Meer details

14,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Octavo
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

'Daney vertegenwoordigt voor mij het einde van de kritiek zoals ik die begrijp, en die ik laat beginnen bij Diderot, van D naar D, van Diderot naar Daney', stelde Jean-Luc Godard in een gesprek met Youssef Ishaghpour (Trafic, nr. 29). In 1964 schreef Serge Daney voor de Cahiers du cinéma zijn eerste artikel over film en vanaf de jaren tachtig richtte hij zich tevens op televisie, reclame en nieuwe media. Zijn teksten hebben grote invloed gehad op een hele generatie filmmakers, critici en filosofen, en vormen nog steeds een bron van inspiratie. Ze hebben nauwelijks aan betekenis ingeboet als het gaat om de lessen van een rijke cinefiele cultuur voor de hedendaagse beeldcultuur. Het beeld als verzet tegen de eindeloze informatiestroom, als ruimte voor verbeelding, als ruimte voor reflectie: een ruimte om in te bewegen.

Voor het eerst is een selectie van Daneys teksten in Nederlandse vertaling gebundeld. Deze worden omlijst door teksten van tijd- en reisgenoten: Jacques Rivette, Gilles Deleuze, Olivier Assayas en Jean-Luc Godard.

Auteurs