De ondervraging Bekijk groter

De ondervraging

9789462673892

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Een gestage gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn. Diep melancholisch, fragmentarisch, teder.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.
Verwachte verschijningsdatum november 2022

Meer informatie

De eerste, né Eddy Belleguele, schopte het met zijn romans over zijn jeugd als homoseksueel in de Noord-Franse arbeidersklasse tot wonderkind van de Franse literatuur. De tweede bewees met projecten als The Congo Tribunal, Orestes in Mosul en School of Resistance dat theater niet los van de samenleving hoeft te staan maar een noodzakelijke bijdrage aan politiek, cultuur en maatschappij kan leveren. Édouard Louis en Milo Rau zijn al lang vrienden. Met De ondervraging presenteren ze een persoonlijke tekst over twijfelen en falen. Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie, of is kunst slechts de neerslag van een mislukte bevrijding? Een gestage gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn. Diep melancholisch, fragmentarisch, teder.

Auteurs

Édouard Louis

Édouard Louis schreef bestsellers als Weg met Eddy Belleguele, Geschiedenis van geweld en Ze hebben mijn vader vermoord.


Milo Rau

Milo Rau is regisseur, auteur en artistiek directeur van NTGent. Foto (c) Bea Borgers

Milo Rau is director, author and artistic director of NTGent. Photo (c) Bea Borgers