Vlaanderen excelleert?! Bekijk groter

Vlaanderen excelleert?!

Retteketet, tableau vivant van een verzet

9789462672055

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

20,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2020
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's260p.
Verwachte verschijningsdatumnovember 2020

Meer informatie

Vanaf dag één verzekert de regering-Jambon iedereen dat ze Vlaams zal zijn en conservatief. De cultuurminister-in-bijberoep probeert kunst en cultuur meteen in dat keurslijf te dwingen. Met de hakbijl van een kaalslag. Maar die aanslag op de fijnmazigheid, de veelzijdigheid, de kritische houding en de diversiteit van stijlen en stemmen in de cultuur lukt moeilijker dan gedacht.

Is verbinding het woord en solidariteit de daad? roept Jeroen Olyslaegers in een reactie. De sector echoot: We are all in this together! En: Hear Our Voice! Beeldende kunstenaars en theatermakers, technici en journalisten, muzikanten en studenten tot en met het kunstminnende publiek. En nog verder. In solidariteit met al wie zich door de regering geïntimideerd voelt: de zorg, het onderwijs, het sociaal-culturele werk, overal waar het over verbinding tussen mensen gaat. Om samen te waken over de menselijke kant van het land.

Met bijdrages van onder andere Stijn De Paepe, Charlotte Van Buylaere, Charlotte De Somviele, Gaea Schoeters, Fatma Arikoglu, Wannes Gyselinck, Simon Allemeersch, Marlies De Munck, Sacha Dierckx en Wouter Hillaert.

Auteurs

Ine Hermans

Ine Hermans is politiek wetenschapper en vakbondsverantwoordelijke cultuurwerkers voor ACV Puls.


Van dezelfde auteur:

Robrecht Vanderbeeken

Robrecht Vanderbeeken is doctor in de wijsbegeerte. Hij wijdde zich aan cultuur, cultuurbeleid en ideologiekritiek: als docent en onderzoeker in Gent, Brussel en Londen, maar ook als curator, dramaturg en organisator van videosalons en cultuurdebatten. Hij publiceerde in tijdschriften en boeken en is vakbondsverantwoordelijke cultuurwerkers voor ABVV-ACOD Cultuur.