Requiem pour L. Bekijk groter

Requiem pour L.

9789462671706

Verkrijgbaar

Alain Platel schrijft zijn meest intense voorstelling ooit van zich af en neemt ons ook mee in de fascinerende geschiedenis van Les ballets C de la B.

Meer details

27,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 260p.

Meer informatie

‘Tussen Gent en De Pinte heb ik wel vijftig keer overwogen om terug te keren. Ik doe het niet. Ik kan dat niet. Dit is obsceen. Waar ben ik aan begonnen?’ Het is mei 2017 en Alain Platel heeft een afspraak met L. Hij – de theaterregisseur – werkt samen met componist Fabrizio Cassol aan een reconstructie van het Requiem van Mozart en wil de dood ‘zo echt mogelijk’ op de scène representeren. Zij – de rebel, de moeder, de vrouw – weet dat ze binnenkort gaat sterven.

Requiem pour L. wordt in heel Europa jubelend omarmd. ‘Dat anderhalf uur waarin de dood van L. ons dwingt de confrontatie van onze eigen dood aan te gaan en met anderen te delen, herinnert aan de rol van het toneel: een vijfde macht die een sleutelrol speelt in de aanvaarding van ons lot, de troost voor onze pijn, de kracht van onze revoluties’, noteert Béatrice Delvaux.

In dit boek schrijft Alain Platel zijn meest intense voorstelling ooit van zich af. Maar hij neemt ons ook mee in de fascinerende geschiedenis van Les ballets C de la B, dat evolueerde van huiskamerexperiment tot wereldwijd geprezen gezelschap dat gedurfde keuzes blijft maken.

Downloaden

Auteurs

Alain Platel

Alain Platel is orthopedagoog van opleiding. Hij is ook medeoprichter en regisseur van het Gentse danstheatergezelschap les ballets C de la B.

Foto: Chris Van der Burght


Persartikels

Cutting Edge (21-07-2019)
"Mogen we hopen dat dit boek de voorbode vormt van nog meer moois." - recensie **** - lezen

DeWereldMorgen.be (18-07-2019)
"Dit is geen boek: het is een “roller coaster’ om die uitdrukking op het boek zelf toe te passen, waarin de lezer het voorrecht krijgt om Platel in zijn gevoeligheid en zijn waardigheid te volgen, in zijn gevechten met het artistieke maar zeker ook met algemeen menselijke ontroering. Ik kan enkel aanraden dat zoveel mogelijk mensen het boek lezen en mee de ontroering voelen, de verwondering ook." - recensie door Rik Pinxten - lezen

Touché - radio 1 (23-06-2019)
"Wat raakt Alain Platel?" - herbeluisteren

Nieuwsblad (21-06-2019)
"Choreograaf Alain Platel maakt geslaagd debuut als schrijver" - lezen

De Standaard (15-06-2019)
"Alain Platel schrijft 'Requiem pour L.' van zich af in een autobiografisch boek" - interview - lezen