Van de Grote Woorden en de kleine dingen Bekijk groter

Van de Grote Woorden en de kleine dingen

9789462671348

Verkrijgbaar

Dit is een filosofisch sprookjesboek, het boek der verbazing. Een verzameling poëtisch-filosofische miniaturen. Een brede waaier aan speelse, toegankelijke teksten die samen toch een stevig parcours vormen.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

Dit is een filosofisch sprookjesboek, het boek der verbazing. Een verzameling poëtische miniaturen over de Grote Woorden en de kleine dingen: van geluk en vriendschap tot liefde en dood, van het paradijs tot de informatietechnologie, en over alles wat daartussen ligt. Een brede waaier aan speelse, toegankelijke teksten die samen toch een stevig parcours vormen. Uiterst bruikbaar als hoofdkussenboek voor jong en oud. Filosofische speleologie voor eeuwige beginners.

Downloaden

Auteurs

Lieven De Cauter

Lieven De Cauter is filosoof, kunsthistoricus, schrijver en activist. Hij doceert aan het departement Architectuur van de KU Leuven en de mediaschool RITCS. Hij publiceerde o.a. Archeologie van de kick (1995), De capsulaire beschaving (2004), De oorsprongen of het boek der verbazing (2011), Metamoderniteit voor beginners (2015) en is medeauteur van het Klein lexicon van het managementjargon (EPO, 2016).


Persartikels

Kabelkrant (13-07-2018)
"Dit is het boek der verbazing."

NRC Handelsblad (28-06-2018)
"Vaak genoeg staat hij zichzelf toe een heldere bespiegeling te schrijven over dagelijkse dingen. Een mooi essay. " **** - lezen

Ravage (02-06-2018)
"Verwondering over het leven zoals kinderen dat ervaren, zou je als kern van de essaybundel Van de grote woorden en de kleine dingen kunnen beschouwen. " - lezen

Knack Weekend (04-04-2018)
"Pessimisme in de theorie, optimisme in de praktijk" - interview - lezen