Nog lang en gelukkig Bekijk groter

Nog lang en gelukkig

9789462670266

Verkrijgbaar

Vijftig eigenzinnige sprookjes vormen een heel apart universum. De avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Je maakt wat mee als de vrouw die winden laat een prins huwt! Uit gêne houdt ze zich dagenlang in. Tot... ze zich toch maar laat gaan. Dan worden de takken van de bomen gerukt, deuren en ramen uit hun hengsels gelicht en het vee van de buren het meer ingeblazen. Dan vliegen pannen mijlenver van de daken. Worden bossen ontbladerd. Rivieren uit hun oevers geblazen. Landerijen in puinhopen herschapen.

In Nog lang en gelukkig verzamelt Dree Peremans vijftig eigenzinnige sprookjes. Het boek is een universum waar naast vrouwen die winden laten ook meisjes met ganzenpoten rondlopen, mannen met koeien zijn getrouwd, en konijnen ook jongens zijn. Hun avonturen duren niet altijd even lang en eindigen ook niet altijd gelukkig, maar de boodschap is duidelijk: tevreden zijn is van een hogere orde dan heilloos geluk nastreven. Het is wat het is en je heb wat je hebt. Dat zou ruim voldoende moeten zijn om aan het einde van de rit iets als ‘nog lang en gelukkig’ in het achterhoofd te hebben.

Downloaden

Auteurs

Dree Peremans sr.

Dree Peremans (°1949) werkte van 1970 tot 2000 bij de VRT. Hij was er producer van de programma's Het einde van de Wereld en Folk op Donderdag en van projecten zoals De Islandsuite, Het Zwarte Goud en Vivelegeus. Hij publiceerde eerder sprookjes en drie delen Encyclopedia Patagonica.

Vrijdag 25 februari 2022 is Dree Peremans sr. onverwacht overleden op vakantie in Portugal. Het adieu van de uitgeverij die met de jaren ook een beetje de zijne was geworden.


Van dezelfde auteur:

Pieter Fannes (illustraties)

Pieter Fannes (Leuven, 1982) is illustrator, historisch pedagoog en bezieler van de Brusselse actiegroep Heroes for Zero. Hij publiceerde onder andere Live. Jazzconcerten op papier (Bries, 2018) en samen met bioloog Geert-Jan Roebers het natuurboek Soortenschat (Gottmer, 2022). Zijn tekeningen verschenen ook in De Standaard en De Morgen.


Persartikels

De Morgen (15-04-2015)
"Radiomaker en folkadept Dree Peremans heeft het niet zo begrepen op klassieke sprookjes. Van hem mag het best een tikkeltje brutaler, en zelfs de traditionele zedenles gaat op de schop." - Viersterrenrecensie - lezen

TV Brussel (31-03-2015)
"Voormalig radiopresentator Dree Peremans verzamelt al jarenlang onbekende sprookjes van over de hele wereld. Geen Hans en Grietje, maar eerder sprookjes zoals De muis, de vogel en de worst of De prins die met zijn eigen linkerhelft trouwde. Een sprookjesboek voor volwassenen dus, met illustraties van Brusselaar Pieter Fannes." - herbekijken

Solidair (maart 2015)
"Vijftig eigenzinnige sprookjes" - Recensie

Brussel Deze Week (20-03-2015)
"Fascinatie voor vertellingen" – Interview - lezen

Brussel Deze Week (20-03-2015)
"Pieter Fannes illustreert sprookjesboek Peremans: 'Focus op ongemakkelijkheid'" - Interview - lezen