Maskers van de zon Bekijk groter

Maskers van de zon

Een verhaal over wijn en stenen

9789064454264

Verkrijgbaar

Ivo Hermans neemt de lezer mee op reis door Noord-Spanje langsheen wijngaarden en vergane culturen

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 188p.

Meer informatie

De mystiek in Spanje is het kernthema van Maskers van de zon. Een verhaal over wijn en stenen. Hoe de ervaring van het bovennatuurlijke werd beleden, gesteund en bestreden, vanuit het verste verleden tot nu. Wat de geest bevrijdt uit de begrenzingen van de rede, is de bondgenoot van de mystiek. In Spanje was dit altijd al de wijn. Sedert de aanbidding van de reuzenstenen langs de Pyreneeën tot nu. Vandaar de ondertitel: Een boek over wijn en stenen. Megalieten, oude tempels, hekserij en inquisitie komen ook aan bod. Zo zal het blijken dat wijn en magie innig verbonden zijn. Dingen die men best weet voor men proeven gaat.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ivo Hermans

Ivo Hermans is de schrijver van Duende. Een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners (1998, vijfde druk) en Victor Marías Doce Doncellas, de witte en de zwarte liefde (2005).
Hermans is al sinds zijn jeugd in de ban van Spanje. Hij schreef zijn archeologenverhandeling, eind jaren '70, op La Gomera. Later werkte hij vooral in Brussel in de grote tentoonstellingen, o.a. over de Azteken, de Inca's en Europalia Mexico. In 1991 stichtte hij de 'Koerier van Navarra'. Hij onderhoudt een relatie met Spanje waarin 'nu en ooit' onscheidbaar zijn versmolten.
Website van Ivo Hermans en Koerier van Navarra


Persartikels

Donn E. Pohren
Masks of the sun purports to be a highly intriguing series of insights into the ancient foundation of Spain’s wine and gastronomical cultures.

Dirk Lambrechts
Genieten van manzanilla en pure jamón serrano bij ongekende geschiedenissen. Een boek met een langdurige afdronk.