De tak waarop wij zitten Bekijk groter

De tak waarop wij zitten

Berichten uit de boekenbranche

9789064454103

Sold out

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

In opdracht van Antwerpen Boekenstad

Wordt het niet eens tijd om de marketing van boeken professioneel aan te pakken? Is het onze eigen schuld dat Vlaanderen geen / amper allochtone schrijvers heeft? Moeten onze schrijvers Vlaams of Zuid-Nederlands als taal hanteren? Welke richtingen kunnen we nog uit met de leesbevordering? Heeft de literatuur op een podium een nieuwe impuls nodig?

Deze vijf vragen over de literatuur en het boekenvak worden misschien niet beantwoord, maar toch uitvoerig bediscussieerd in De tak waarop wij zitten. De bedoeling was niet om boude meningen te verkondigen, maar om de bestaande, verspreide standpunten samen te brengen en tegenover elkaar te zetten, zodat de lezer de discussies als het ware live bijwoont.

Opiniestukken van schrijver Tom Naegels en Boon-kenner professor Kris Humbeeck geven voorzetten, terwijl Carlo Van Baelen (directeur Vlaams Fonds voor de Letteren), Cyriel Van Tilborgh (directeur Kunstkamer) en Tom Lanoye de discussies van een bredere context voorzien. Want natuurlijk verlaat dit boek geregeld het domein van de literatuur. Een tak is onderdeel van een boom. Voordat je het weet gaan de discussies ook over onze omgang met de Arabische medemens, de populariteit van Axelle Red in Frankrijk en de invloed van de televisie op de kunsten. Ook wie zich al lang afvraagt waarin een boek lijkt op een bankkaart, kan terecht in De tak waarop wij zitten.

Uitgave i.s.m. Unesco Centrum Vlaanderen

Auteurs

Mark Cloostermans

Mark Cloostermans (1977) werkt sinds 2002 voor de cultuurbladzijden en de boekenbijlage van De Standaard. Daarnaast publiceerde hij o.m. in Ons Erfdeel, Streven, Hollands Maandblad en binnenkort Boekblad.