De huid van de goden Bekijk groter

De huid van de goden

Over uiterlijk, texturen, praktijken en verhalen van Azië

9789463402651

Verkrijgbaar

De huid van de goden, over uiterlijk in de culturen van Azië, laat een Azië zien dat uitgesproken zintuiglijk en meeslepend is, verhalen vertelt, glans, geur en kleur draagt.

Meer details

49,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 864p.
Extra met leeslint

Meer informatie

De huid van de goden gaat over uiterlijk in de culturen van Azië. De godenbeelden in Indiase tempels dragen een huid van brons, steen of goud. De Boeddhabeelden vertellen in hun verschijning alleen al een episode uit het leven van de Boeddha. Indiase vrouwen kunnen in hun kledingkeuze duidelijk maken dat ze gehuwd zijn en dat hun man leeft, monniken kleden zich juist in pijen die afgeleid zijn van lijkwades. Een bezoek aan een hindoetempel is overweldigend, wierook en brandende kamfer vullen de neus, felle kleuren schitteren en binnen is het verstikkend heet, overal is een oorverdovende herrie. Toch denken we in het westen vaak dat de mensen binnen Aziatische culturen en religies altijd naar binnen kijken, dat ze hun zintuigen beheersen en dagelijks mediteren. Dat blijkt in praktijk vaak helemaal niet te kloppen. De huid van de goden laat een Azië zien dat uitgesproken zintuiglijk en meeslepend is, verhalen vertelt, glans, geur en kleur draagt.

Auteurs

Paul van der Velde

Prof.dr. P.J.C.L. van der Velde is hoogleraar Hindoeïsme en Boeddhisme aan de faculteiten Religiewetenschappen en Theologie van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij vertaalde en becommentarieerde middeleeuwse Indiase poëzie en publiceert over westers boeddhisme.
Paul van der Velde studeerde Indiase talen en culturen in Utrecht (Sanskrit, Hindi en Pali) en Leiden (klassiek Tamil). Hij promoveerde op een studie naar esthetica, devotie en mystiek rond Krishna.