Privacy beleid Epo vzw dd 6 juni 2018

Epo hecht veel belang aan jouw privacy. Wij maken er dan ook een punt van jouw gegevens te beschermen. Bij het gebruik van jouw persoonsgegevens houden wij rekening met de rechten die je hebt volgens de wet. Meer informatie over de privacy wetgeving vind je op de website van de privacycommissie.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden verwerkt in de context van (online)verkoop en marketing van boeken en diensten.

We verwerken volgende persoonsgegevens

  • Gegevens die je zelf verstrekt: voor- en achternaam, emailadres. Naar aanleiding van het plaatsen van een bestelling worden ook adresgegevens bijgehouden, telefoonnummer, Btw-nummer, bijkomende lever- en facturatieadressen en betalingsgegevens. Optioneel worden ook geslacht en geboortedatum bijgehouden.

  • Gegevens die we verzamelen voor communicatie. Voor het toezenden van direct marketing, nieuwsbrieven, acties en promoties worden ook jouw interesses geregistreerd, op basis van jouw inschrijving op thematische nieuwsbrieven.

  • Je kan nieuwsbrieven via onze website ontvangen als je je in het verleden hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven, als je toestemming gaf om onze e-mailcommunicatie te ontvangen, bij inschrijving voor een event, wedstrijden op de website en/of op beurzen.

  • Indien je voor 6 juni 2018 een aankoop deed via onze website werd je ook toegevoegd aan onze database om je gelijkaardige aanbiedingen te kunnen sturen.

Cookies

Epo maakt gebruik van functionele cookies, die ervoor zorgen dat onze website naar behoren functioneert o.a. voor log-in, registratie en winkelmandje. Daarnaast gebruiken we ook cookies om uw surfgedrag te analyseren.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens

De beheerder van jouw contactgegevens is Epo vzw, Lange Pastoorstraat 25-27, 2600 Berchem, uitgeverij@epo.be en drukkerij@epo.be, 03 239 68 74 en 03 239 61 29. Onze medewerkers zijn zorgvuldig geselecteerd en op de hoogte van de privacy wetgeving.

Persoonlijke gegevens worden nooit verkocht of doorgegeven aan derde partijen. Om onze dienstverlening te kunnen vervullen doen we een beroep op derde partijen oa bank en/of payment support providers, verzenddiensten. De derde partijen waar wij beroep op doen respecteren de voorwaarden van onze privacyverklaring.

Beveiliging van jouw gegevens

Epo neemt passende maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen misbruik, verlies, onbevoegde toegang, of ongewenste openbaarmaking. We maken gebruik van beveiligde verbindingen die erop gericht zijn jou gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang.

Epo doet haar uiterste best om er voor te zorgen dat via onze website geen ongewenste en schadelijke software uw computer bereikt.

Jouw rechten

Je hebt het recht om op elk moment kennis te nemen van jouw persoonsgegevens. Een groot deel van jouw gegevens kan je terugvinden als je inlogt op onze website en surft naar ‘mijn account’. Je kan ten allen tijde jouw accountgegevens aanpassen, nadat je bent ingelogd.

Je kan een volledig overzicht vragen van de persoonsgegevens die we van jou bijhouden. Je kan de gegevens laten verbeteren en de gegevens die niet langer relevant zijn laten verwijderen.

Je kan vragen je persoonsgegevens niet langer te gebruiken voor direct marketing. Voor zover de verwerking gebaseerd is op jouw voorafgaande toestemming, kan je die toestemming intrekken door je uit te schrijven.

Heb je klachten over de manier waarop wij omgaan met jouw persoonsgegevens of heb je bepaalde vragen dan kan je schriftelijk contact opnemen met Epo tav de privacy verantwoordelijke, Lange Pastoorstraat 25-27 te 2600 Berchem of een mail sturen naar uitgeverij@epo.be t.a.v. de privacy verantwoordelijke. Wanneer we jou onvoldoende kunnen helpen heb je het recht om klacht in te dienen bij de Privacycommissie.