Nieuw Mooi boek die bijbel Bekijk groter

Mooi boek die bijbel

Het Oude Testament en het Nieuwe zoals gelezen door Nicolaas Matsier

9789068688559

Verkrijgbaar

Het Oude en Nieuwe Testament onbevangen gelezen als de grote literatuur die de bijbel nu eenmaal is. Met 100 afbeeldingen van kunstwerken uit het Rijksmuseum.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 512p.
Extra 16 x 23 cm - 100 illustraties in kleur

Meer informatie

Nicolaas Matsier (gereformeerd opgevoed, vanaf zijn vijftiende ongelovig) werd op latere leeftijd nieuwsgierig. Hoe leest die bijbel eigenlijk, als je niet gelooft, of als je niet meer gelooft, maar dat gigantische boek toch eens een keer onbevangen tot je wilt nemen als de grote literatuur die de bijbel nu eenmaal is?

Matsier wijdde twee boeken aan het Oude en het Nieuwe Testament die eerder verschenen bij Uitgeverij De Bezige Bij. Op initiatief van Uitgeverij THOTH voegde hij ze samen onder de titel Mooi boek die bijbel! De tekst werd aangepast en geactualiseerd en bovendien voorzien van 100 afbeeldingen afkomstig uit het Rijksmuseum. De schilderijen en andere kunstwerken laten zien welk enorm spoor het Oude en het Nieuwe Testament hebben getrokken in de christelijke beeldende kunst.

Met dit boek bewijst Nicolaas Matsier dat het mogelijk is de bijbel met groot plezier te lezen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Nicolaas Matsier


Persartikels

‘Het is de protestantse schrijver gelukt om van een heilige tekst een heel menselijke te maken, zonder onnodige spot, maar met gepaste humor en scherpzinnige observaties. (…) De Bijbel als pageturner‘. Mark Blaisse in Argus

‘Lichtvoetig en ernstig tegelijk.’ Cyrille Offermans in De Groene