Als een wachtwoord Bekijk groter

Als een wachtwoord

Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen [Sermones 212-215]

9789463403238

Verkrijgbaar

Vier preken over christelijke geloofsbelijdenissen. Augustinus (354-430) beschouwde de geloofsbelijdenis als een wachtwoord waarmee christenen elkaar kunnen herkennen en bemoedigen.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 88p.

Meer informatie

Dit boekje bevat de vertaling van vier preken van Augustinus (354-430) over christelijke geloofsbelijdenissen. Daarin spoort hij gelovigen aan om de tekst ervan uit het hoofd te leren en dagelijks op te zeggen. Toch hechtte de bisschop van Hippo Regius niet aan al te strikte formules: uit het viertal preken blijkt dat hij door de jaren heen verschillende versies gebruikte om het christelijk geloof uit te leggen aan belangstellenden die zich definitief wilden aansluiten bij de kerkgemeenschap. 

De geloofsbelijdenis fungeert daarbij als een wachtwoord waarmee christenen elkaar kunnen herkennen en bemoedigen. De kerk kende naar Augustinus’ overtuiging vele toegangen om belangstellenden van uiteenlopende achtergrond en met verschillende capaciteiten binnen de geloofsgemeenschap op te nemen.

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Joke Gehlen-Springorum, Vincent Hunink, Hans van Reisen en Annemarie Six-Wienen

Gerelateerde titels

Auteurs