De schepping van de wereld Bekijk groter

De schepping van de wereld

9789463402828

Verkrijgbaar

Eerste Nederlandse vertaling van dit belangrijke werk van de joodse exegeet en filosoof Philo, die de boeken van Mozes op een filosofische manier en met een platoonse bril las.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze hardcover met stofomslag
Aantal pagina's 160p.
Extra met leeslint

Meer informatie

Aan het begin van de jaartelling leefde in Alexandrië de joodse exegeet en filosoof Philo. Het was zijn levenstaak om de heilige boeken van de joden, met name de Torah, uit te leggen. Hij interpreteerde de boeken van Mozes op een filosofische manier en las ze met een platoonse bril. Zijn platoonse blik is ook duidelijk aanwezig in het hier vertaalde werk De schepping van de wereld, waarin hij de eerste drie hoofdstukken van Genesis uitlegt. 

Aspecten van Philo’s exegese zijn door christelijke theologen overgenomen. Ambrosius, de vierde-eeuwse bisschop van Milaan neemt in een brief over de schepping van de mens aspecten van Philo over. Een vertaling van deze brief is als appendix opgenomen. Hieruit blijkt duidelijk de grote invloed die Philo’s geschrift over de schepping van de wereld heeft gehad. Dit belangrijke werk is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. 

Vertaald door Albert-Kees Geljon

Gerelateerde titels

Auteurs

Philo van Alexandrië