Keerpunten Bekijk groter

Keerpunten

of Wat heeft het christendom werkelijk te zeggen?

9789460362163

Verkrijgbaar

Drewermann zet in dit boek de theologie weer met beide benen op de grond en brengt haar terug naar wat Jezus van Nazaret voor ogen stond en naar wat het christendom werkelijk wil zeggen.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 408p.
Extra met 8 full colour afbeeldingen

Meer informatie

Eugen Drewermann (1940), theoloog, psychotherapeut en succesvol schrijver in Duitsland, zet in dit boek de theologie weer met beide benen op de grond en brengt haar terug naar wat Jezus van Nazaret voor ogen stond en naar wat het christendom werkelijk wil zeggen.

Drewermann bekritiseert in heldere bewoordingen de overtuiging die in de kerkgeschiedenis overheerst, namelijk dat objectief vastgesteld kan worden hoe we God moeten begrijpen en wat de verlossing door Christus betekent. Van zijn kant benadrukt hij het mythische karakter van al onze religieuze voorstellingen.

In zijn baanbrekende benadering krijgen begrippen als schepping, verlossing en opstanding een zinvolle betekenis. Het boek biedt de lezer een heroriëntering van de theologie. Het is onmisbaar voor iedereen die een beter en dieper zicht op geloven wil krijgen.

Keerpunten of Wat heeft het christendom werkelijk te zeggen? is een vertaling van Wendepunkte oder: Was eigentlich besagt das Christentum?
Vertalers: Aart de Groot, Bert van der Woude, Marja Nusselder

Auteurs

Eugen Drewermann

Eugen Drewermann (Bergkamen (bij Dortmund), 20 juni 1940) is een Duits theoloog, psychotherapeut en schrijver.