Paulus Bekijk groter

Paulus

Kijken in Uw lezend gezicht

9789460360527

Verkrijgbaar

Een fascinerende studie die breekt met tal van traditionele opvattingen over Paulus en ruimte schept voor radicaal nieuwe inzichten.

Meer details

27,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

'Vijfmaal kreeg ik van de joden de veertig-min-één; driemaal ben ik met de roede gegeseld, éénmaal gestenigd; driemaal heb ik schipbreuk geleden (...) altijd op reis, gevaren van rivieren, van rovers, gevaren van de kant van mijn eigen volk en van de heidenen.' Wie is die man die aan de oorsprong stond van het christendom?

Eerst worden de brieven van Paulus gelezen met een zorgvuldigheid die tal van redactionele ingrepen en bewerkingen bloot legt.  Teksten als de flarden van afgescheurd behang, waarmee we zicht krijgen op de verschillende lagen en flarden. Wat Vergeer meesterlijk doet is weken en tasten, kijken achter de kieren en scheuren van de teksten.

Daarna worden de standpunten van Paulus aangaande de opstanding uit de dood, de Zoon van God en zijn rede te Athene zorgvuldig gelezen.

In een derde deel wordt de discussie aangegaan met enkele grote kenners van de leer van Paulus.

Tenslotte wordt de vermeende brief aan de Romeinen besproken en ingegaan op het proces tegen Paulus en diens graf te Rome.

Een fascinerende studie die breekt met tal van traditionele opvattingen en ruimte schept voor radicaal nieuwe inzichten.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Charles Vergeer

Dr. Charles Vergeer (1947) is docent filosofie en ethiek aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven en publicist. Daarnaast recenseert hij zeer regelmatig boeken voor het tijdschrift Filosofie. Hij promoveerde bij prof. Cornelis Verhoeven op een dissertatie over Heraclitus.