Band II - Soteriologie Bekijk groter

Band II - Soteriologie

De christelijke vrijheid in het geloof in Christus

9789463400534

Verkrijgbaar

Deze band bevat naast de 95 stellingen, die het begin van de reformatie inluidden, ook het Traktaat over de christelijke vrijheid aan Paus Leo X en Luthers geschrift tegen Jacobus Latomus.

Meer details

59,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 640p.

Meer informatie

Maarten Luther worstelde lang met de vraag wat christelijke vrijheid precies behelst en hoe deze vrijheid verkregen en ervaren kan worden. In Soteriologie, de tweede band van de Latijn-Nederlandse uitgave, staan geschriften van Luther over dat thema centraal. Hierin probeert hij op verschillende manieren uit te leggen hoe de christelijke godsdienst de problemen kan oplossen die de menselijke situatie vanuit theologisch perspectief met zich meebracht (vgl. Band I: Theologische antropologie – De mens voor God).

Naast de beroemde 95 stellingen, die het begin van de reformatie inluidden, bevat deze band ook het Traktaat over de christelijke vrijheid aan Paus Leo X en zijn geschrift tegen Jacobus Latomus, een meesterstuk van apologie, polemiek en wetenschappelijke (grammaticale) benadering van de Bijbel.

Vertalers: Carel van der Meij, Jan Bloemendal, Johan A. Antonides, Krista Mirjam Dijkerman, Markus Matthias, Max Staudt, Paul Wansink, Peter Verbaan, Roel Braakhuis, Willem Maarten Dekker

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Maarten Luther

Maarten Luther (Eisleben, 10 november 1483 – aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator.