Leven met wijsheid Bekijk groter

Leven met wijsheid

Een biografie van Thomas Merton

9789463401241

Verkrijgbaar

Een uitgebreide beschrijving van het boeiende leven en werk van Thomas Merton, Amerikaans trappist, pionier van de interreligieuze dialoog en bekend om zijn kritiek op de consumptiemaatschappij, steun aan de vredesbeweging en verzet tegen de Vietnamoorlog.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 304p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

De Amerikaanse trappist Thomas Merton werd bekend door zijn autobiografie The Seven Storey Mountain (Louteringsberg), waarin hij zijn zoek- en zwerftocht beschreef die tot zijn bekering leidde. Als monnik verdiepte hij zich in de christelijke spirituele traditie en liet zich ook inspireren door de wijsheid van andere tradities. Zijn kritiek op de consumptiemaatschappij, zijn steun aan de vredesbeweging en zijn verzet tegen de Vietnamoorlog, werden hem niet door iedereen in dank afgenomen. Hij onderhield een uitgebreide correspondentie met vele geestelijke leiders van andere religies, waaronder D.T. Suzuki, Thich Nhat Hanh en de Dalai Lama, waardoor hij een pionier is geworden op het gebied van de interreligieuze dialoog.

Leven met wijsheid is een uitgebreide beschrijving van het boeiende leven en werk van Thomas Merton van de hand van Jim Forest, die Merton persoonlijk goed gekend heeft. De vele foto’s maken deze biografie tot een levendig portret.

“Thomas Merton blijft een bron van geestelijke inspiratie en een gids voor velen. Hij was bovenal een man van gebed, een denker die vragen stelde bij de zekerheden van zijn tijd en die nieuwe horizonnen opende voor mensen en voor de kerk. Hij was ook een man van dialoog, iemand die zich inzette voor vrede tussen volken en religies.”
Paus Franciscus in een toespraak voor het Amerikaanse Congres 2015

Vertaald door Willy Eurlings

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jim Forest

Jim Forest (1941, Salt Lake City) was in de jaren '60 van de vorige eeuw actief bij de Catholic Worker in New York en werkte nauw samen met Dorothy Day.