Geloofsgeheim Bekijk groter

Geloofsgeheim

Raadsel van het geloof - Sacrament van het altaar - Edele natuur van de liefde

9789463402125

Verkrijgbaar

Drie wezenlijke geschriften van één van de grootste denkers die de middeleeuwse christenheid heeft voortgebracht.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 320p.

Meer informatie

Vertaling, inleiding en annotatie Paul Verdeyen s.j.
Redactie Krijn Pansters & Guerric Aerden ocso

Dat Willem van Saint-Thierry – de uit Luik afkomstige monnik en mysticus – goed op de hoogte was van de theologische problemen van zijn tijd, bewijst zijn in 1127 geredigeerd traktaat, Sacrament van het altaar. In de lijn van de innige eucharistische vroomheid van zijn geboortestad, gaat hij dieper in op wat dit ‘Geheim van het geloof’ ons te zeggen heeft.

In Edele natuur van de liefde gaat de auteur dieper in op het wezen van de liefde, welke zonder het geloof eenvoudig niet kan bestaan. In dit jeugdwerk van Willem treft de lezer reeds de frisse aanzetten aan van de grote mystieke synthese die hij meer dan twintig jaar later zal uitwerken in zijn Gulden Brief.

Raadsel van het geloof is een diepgravende reflectie van de rijpere Willem op het geloof. Dit geloof aanschouwt nu reeds – zij het op raadselachtige wijze – de heerlijke zegeningen van de toekomstige wereld waarin de Drie-ene God alles in allen zal zijn.

Geloofsgeheim bundelt aldus drie wezenlijke geschriften van één van de grootste denkers die de middeleeuwse christenheid heeft voortgebracht.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Willem van Saint-Thierry

Willem van Saint-Thierry werd geboren in de omgeving van Luik en stierf te Signy-I'Abbaye (Franse Ardennen) op 8 september 1148.