Chinees? 'n Makkie - deel 3 Bekijk groter

Chinees? 'n Makkie! - deel 3

Verkrijgbaar

In deze communicatieve taalmethode Chinees maken leerlingen op de middelbare school op een actieve manier kennis met spreek-, lees- en luistervaardigheden van het Chinees. 2de herziene druk

Meer details

46,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2021, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 268p.

Meer informatie

De communicatieve taalmethode Chinees? ’n Makkie! is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met behulp van deze cursus maken leerlingen op een actieve manier kennis met het Mandarijn. De methode richt zich op alle vaardigheden. Spreken en luisteren komen uitgebreid aan bod en omdat het leren lezen en schrijven van de karakters een extra uitdaging is, wordt ook daar veel aandacht aan besteed.

In deel 1 en 2 van Chinees? 'n Makkie! hebben de leerlingen al uitgebreid kennisgemaakt met de Chinese taal. In deel 3 worden de leerlingen uitgedaagd om hun kennis van het Chinees te vergroten. Bekende karakters worden geleidelijk aan minder ondersteund door het Hanyu Pinyin. Wel wordt de inhoud van deel 1 en 2 regelmatig herhaald, zodat de leerlingen oude en nieuwe kennis kunnen combineren. Er is uitgebreid aandacht voor culturele onderwerpen onder andere ter voorbereiding op het eindexamen. De cursus bevat twee leerroutes. Voor degenen die sneller willen kunnen communiceren in het Chinees zijn extra onderdelen in de lessen opgenomen. Voor wie het Chinees echt ’n makkie moet blijven, vormen de lessen zonder deze onderdelen ook een complete cursus.

De inhoud van de lessen sluit aan bij de belevingswereld van Nederlandse middelbare scholieren. Thema’s die in deel 3 aan bod komen zijn onder andere kunst, feestjes, emotie, sporten en naar China. Elke les bevat een dialoog, nieuwe woorden, culturele en taalkundige informatie en oefeningen. Het boek sluit af met een grammaticakatern en woordenlijsten. In deel 3 is het een gouden combinatie om het boek Chinees getoetst- 250 oefenvragen op weg naar B1 erbij te gebruiken.

Met dit boek maken leerlingen op de middelbare school op een actieve manier kennis met spreek-, lees- en luistervaardigheden van het Chinees. De vier delen van Chinees? ‘n Makkie! bereiden de leerlingen voor op het eindexamen Chinees.

De tweede, herziene druk is een zeer toegankelijke en werkbare methode Chinees geworden. Er is een grammatica katern toegevoegd achterin het boek. De audio fragmenten zijn allemaal opnieuw opgenomen en er zijn nieuwe woorden toegevoegd aan de lessen. Ook bevat elk hoofdstuk een taalwijzer met informatie over de Chinese taal. Op de website is het materiaal voor de snelle route te vinden. Daarnaast wordt aan het eind van elke les verwezen naar de uitgave Chinees getoetst. Met de opgaven uit Chinees getoetst kan de leerling zich gedegen voorbereiden op het eindexamen Chinees.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Tin Chau Tsui

Dr. Tin Chau Tsui is sinoloog en werkt als senior docent Chinees aan Zuyd Hogeschool. In 2004 was hij de eerste docent Chinees in het voortgezet onderwijs in Nederland.


Van dezelfde auteur:

Sven Bosch

Sven Bosch (MA) is sinoloog en verbonden aan Avans Hogeschool als docent Chinees en marketing.