De uitspraak van het Mandarijn Bekijk groter

De uitspraak van het Mandarijn

in 101 oefeningen - met audio

9789054601838

Verkrijgbaar

De uitleg over de uitspraak van Mandarijnse tonen, beginklanken en eindklanken richt zich op sprekers van het Nederlands, maar biedt ook handige tips voor hen die zowel Nederlands als een andere Chinese taal spreken.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2015, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 86p.
Extra met autio-download

Meer informatie

De oefeningen kan men in elk gewenst tempo doornemen. Ze zijn daardoor geschikt voor zelfstudie, in klassikaal onderwijs en bij korte cursussen. Voor de gevorderde spreker is het boek een waardevol naslagwerk.

De uitleg over de uitspraak van Mandarijnse tonen, beginklanken en eindklanken richt zich op sprekers van het Nederlands, maar biedt ook handige tips voor hen die zowel Nederlands als een andere Chinese taal spreken, zoals Kantonees, Hakka of Wenzhounees. Deze cursus maakt gebruik van de Pinyin-spelling, de bekendste en internationaal meest gebruikte transcriptie van het Mandarijn.

'Voor wie serieus werk wil maken van de correcte uitspraak van het Mandarijn is het boek een must.' - Geledraak.nl

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jeroen Wiedenhof

Dr. Jeroen Wiedenhof is als taalkundige verbonden aan het Sinologisch Instituut van de Universiteit van Leiden. Van zijn hand verscheen eerder Grammatica van het Mandarijn (4e herziene druk, 2015 Bulaaq), een overzichtelijke taalbeschrijving van de hedendaagse spreektaal. De auteur heeft jarenlange ervaring met het onderwijs van het Mandarijn aan Nederlanders.